500 CP sunt suficienţi ca să termine dominaţia germană RS4-M3-C63

Autor: Alexandru Banu 17 feb. 2017 Știri auto

Undeva în clasa medie, Jaguar XE nu este cea mai bună maşină a englezilor. Nu e prezentă şi de câţi oameni aţi auzit care să aleagă un XE în loc de A4, Seria 3 (+Seria 4) sau Clasa C? Ei, bine, acum se va schimba un pic treaba când vorbim despre variantele ultrasport ale maşinilor tocmai menţionate. Pentru că RS4, M3 şi C63 AMG vor avea de câştigat o luptă cu acelaşi număr de cai putere (dacă vorbim de viitorul RS4 şi actualul 63 AMG, atât timp cât BMW are numai 430).

Jaguar XE SVR făcut de diviza SVO (Special Vehicle Operations) are un motor de 5 litri, un V8, ce altceva? Asociat unei transmisii automate cu 8 viteze, maşina asta o să pună la roţi (poate chiar la toate 4), 500 de cai putere. Cel puţin! Asta ne bucură. Dacă XE S, cel ami puternic XE actual face suta la oră în 5s cu un motor de 335 de cai, de la SVR aşteptăm ceva sub 4 secunde, conform şi celor de la Autoexpress.

În preţul de aproximativ 80.000 de euro, Jaguar o să umble şi la suspensiile maşinii. O să fie un pic mai joasă cu până la 2 cm şi mai rigidă. Aşteptăm să-l vedem la Geneva, cu toate detaliile, pe distrugătorul de mituri nemţeşti.  

JAGUAR XE SVR (GALERIE FOTO)

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide