666, vine Poliţia! Bilanţ diabolic al acţiunii Brigăzii Rutiere

Autor: Alexandru Banu 22 iun. 2017 Știri auto
666, vine Poliţia! Bilanţ diabolic al acţiunii Brigăzii Rutiere

Poliţiştii au acţionat, ieri,  pentru salvarea de vieţi şi prevenirea accidentelor rutiere cauzate de nerespectarea regulilor de circulaţie de către pietoni.

În urma activităţilor preventive, au fost aplicate peste 3.000 de sancţiuni contravenţionale pietonilor, dintre care aproape 1.750 au fost avertismente, în total fiind aplicate peste 7.000 de sancţiuni.

 

La data de 21 iunie a.c., poliţiştii au acţionat pentru prevenirea accidentelor şi creşterea gradului de disciplină rutieră, prin depistarea şi sancţionarea pietonilor care nu respectă regulile de circulaţie.

 

S-a acţionat atât în mediul rural, pentru depistarea pietonilor care se deplasează neregulamentar pe drumurile publice, cât şi în mediul urban, pentru prevenirea nerespectării normelor rutiere privind traversarea drumului public.

 

În urma activităţilor în teren, au fost aplicate 7.021 de sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea prevederilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 195 din 2002 privind circulaţia pe drumurile publice.

 

Dintre acestea 3.034 au fost aplicate pietonilor, pentru utilizarea necorespunzătoare a platformei drumului public, astfel:

– 2.604 pentru traversarea neregulamentară a drumului public;

– 415 pentru deplasarea necorespunzătoare pe partea carosabilă;

– 15 pentru alte abateri ale pietonilor.

 

Din cele 3.034 de sancţiuni aplicate pietonilor, în 1.287 de cazuri a fost aplicată amendă, iar în celelalte 1.747 a fost aplicat avertisment.

 

În funcţie de mediul constatării abaterilor, 2.368 au fost aplicate în mediul urban, iar 666 în cel rural.

 

Sursă: Poliţia Română

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide