7 din 10 români cred că motorul electric reprezintă viitorul - STUDIUUnul din doi români ar opta pentru un mijloc de mobilitate mai puţin poluant...

7 din 10 români cred că motorul electric reprezintă viitorul - STUDIU 7 din 10 români cred că motorul electric reprezintă viitorul - STUDIU

7 din 10 români cred că motorul electric reprezintă viitorul industriei auto, iar 5 din 10 preferă maşinile electrice datorită costurilor mici de întretinere.

Unul din doi români ar opta pentru un mijloc de mobilitate mai puţin poluant, cum ar fi vehiculul hibrid (3 din 10) sau electric (2 din 10). În plus, 7 din 10 români consideră că motorul electric şi bateriile performante vor avea un impact major asupra transportului urban, iar 4 din 10 cred că maşinile autonome vor produce schimbări importante asupra mediului. Totodată, 5 din 10 respondenţi cred că întreţinerea unui autovehicul electric este mai puţin costisitoare decât întreţinerea unui autovehicul cu motor termic, arată un studiu publicat de CEZ România.

Acelaşi studiu a mai indicat că unul din cinci respondenţi ar prefera o autonomie de până în 300 de kilometri a bateriei, în timp ce 6 din 10 respondenţi preferă o autonomie electrică de peste 500 de kilometri. O explicaţie ar putea fi dată de constatarea conform căreia 7 din 10 respondenţi declară că oraşele mari din România nu dispun de suficiente staţii de încărcare pentru a menţine autonomia autovehiculelor electrice din România. Studiul mai arată că maşina este mijlocul de transport urban preferat de cei mai mulţi dintre români (6 din 10 respondenţi), în defavoarea bicicletei sau a altor mijloace de locomoţie.