A fost prezentată harta cu oraşele şi rutele posibile în toată lumea

Autor: Alexandru Banu 18 sept. 2017 Știri auto

Elon Musk face deja teste în Nevada cu cel mai rapid mijloc de transport terestru. Hyperloop este o conductă prin care circulă o capsulă cu oameni, la viteze incredibil de mari. Diametrul capsulei e de 3.3 metri. Principiul este similar trenului Maglev (magnetic levitation). Tehnologia din spate nu e simplă, dar e explicabilă.

Câmpul magnetic generat de şine îşi schimbă polaritatea încât să fie aceeaşi pe care o are trenul. În acel moment, trenul e liber să se mişte. Asta se întâmplă prin nişte compresoare care videază conducta prin care circulă capsula şi împing astfel trenul care are forţă de frecare zero datorită polilor magnetici identici cu ai şinei. Azi, în Shanghai, conform Autoblog.it¸ Transrapid e cel mai rapid tren.

La teste, Hyperloop a prins 308 km/h în 500 de metri. Viteza promisă de “inventatorul” Tesla e între 1000 şi 1200 km/h. Imaginaţi-vă că faceţi Bucureşti – Arad într-o jumătate de oră în loc de 4 ore cât v-ar lua dacă am avea autostradă. Un mare “dacă”.

The Boring Company (dezvoltatoarea proiectului Hyperloop) a prezentat azi o hartă cu 10 rute posibile din 2.600 propuse oameni din toate domeniile. După cum ştiţi, Elon Musk e un om care comunică foarte mult şi chiar ascultă propuneri şi idei de ale oamenilor postate pe Twitter. Iată şi harta rutelor iniţiale. 

 

 

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide