ProMotor NEWS: Airbus construieşte prima maşină şi nu numai

Autor: Alexandru Banu 08 mart. 2017 Știri auto
ProMotor NEWS: Airbus construieşte prima maşină şi nu numai

Am trait să o revedem şi p’asta. Maşinile zburătoare nu mai sunt o iluzie. Terrafugia e o companie americană care e deja la faza de omologare pentru aparate de zbor hibride. Însă altfel sună când le face Airbus. Şi împreună cu Italdesign Giugiaro, companie care face caroserii dinainte să existăm noi.

PopUp este un modul de zbor. Are o platformă cu roţi pentru deplasarea în oraş şi o dronă care ridică habitaclul în aer pentru transportul aviatic.  E o soluţie foarte rapidă, isteaţă şi cu o ingeniozitate specifică filmelor de animaţie SF cu supereroi.

PopUp e din carbon, are 2.6 metri lungime, 1.4 m înălţime şi e lată de 1.5 m. Vorbim despre structura monolit în care stai.

Modulul pentru maşină are două motoare electrice, e deci 4×4, scoate 80 de cai şi are 130 de km autonomie.  Partea care te duce prin aer are patru motoare cu câte 8 elice şi produce 180 de cai în total. Prin aer, PopUp merge maximum 100 km. Încărcarea celor două module – pentru asfalt şi pentru aer – se face în 15 minute de fiecare. Din păcate, tot ce e aici la nivel vizual şi informativ, e numai un concept.

 

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide