Am făcut un calcul şi ne-a dat cu plus. Ne lăsăm ori ba?

Autor: Alexandru Banu 02 mart. 2017 Știri auto
Am făcut un calcul şi ne-a dat cu plus. Ne lăsăm ori ba?

Am stat să ne gândim la ce-am renunţa dacă iubim atât de mult maşinile şi am dori să ne luăm una ca lumea. La ţigări în primul rând ar trebui şi ar fi bine, iar valoarea cumulată în zeci de ani e net superioară oricărui viciu. Însă nu toţi fumăm, dar aproape nici unul nu există să nu bea cel puţin o cafea pe zi.

Am întrebat în jurul nostru cam câte cafele bea lumea pe zi. Am ajuns la 3 bucăţi în medie, din care două de la automat. Cei fericiţi care au cafea moca dată de şeful – cazul nostru – deja fac economii dar fără să-şi dea seama. Am înmulţit 3 cafele / zi x 2 lei şi am obţinut 6 lei / zi cheltuiţi pe cafea. În 30 de zile, înseamnă 180 de lei / lună. Care mai departe înmulţit cu 12 luni înseamnă 2.160 de lei pe an. Parcă încep să se adune banii, nu? Şi nu am adunat cafele în oraş la suprapreţ. Dar am convenit că bem 3 cafele pe zi la 2 lei / pahar.

Acum ne rămâne să înmulţim cu câţi ani din viaţă bem. Că unii beau de la 14 sau 16 ani, că alţii încep la 20, că unii prind 80-ul sau alţii pleacă dintre noi mai repede, am zis că “un 50 de ani” ar fi ok ca sumă rotundă pentru calculul nostru. 108.000 lei e calculul final. Care în euro înseamnă 24.000 de euro. Adică 3 Logan-uri sau chiar o maşină premium (Mercedes / Audi / BMW).

Ok, nu-ţi iei cel mai tare Mercedes, dar tot îţi iei un A Klasse mişto (180d, să zicem). Saaau, dacă facem o economie de o cafea din cele 3 / zi, punem deoparte 8.000 de euro şi ne luăm un Logan nou-nouţ acceptabil. Partea nasoală? Ca s-ar putea sa nu apucăm ziua aia în care să strângem banii ăia sau că îi strângem prea târziu. Partea şi mai nasoală? Că renunţăm la una dintre plăcerile mari ale vieţii. 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide