Anul acesta apare Loganul electric: 40 CP şi 160 km autonomie! La indieni…

Autor: Adrian Mihălţianu 08 apr. 2013 Știri auto
Anul acesta apare Loganul electric: 40 CP şi 160 km autonomie! La indieni…

Dacia Logan este vândută pe multe pieţe din afara Europei ca Renault Logan, dar în India producţia acestui model este realizată de Mahindra, care a avut un parteneriat cu Renault.

Aşadar, prima generaţie Logan este vândut de Mahindra sub denumirea Verito, având un aspect uşor diferit la nivel de detaliu. Mahindra, pe de altă parte, este şi deţinătorul firmei de maşini electrice Reva, aşa încât ecuaţia este una foarte simplă.

Practic, oficialii Mahindra au decis ca, din acest an, să realizeze în producţie de serie un model electric Verito (cum ar veni, Loganul cu propulsie electrică…). Şi nu vorbim de o serie redusă, cum e cazul altor proiecte-pilot, de genul lui BMW ActiveE, ci de o maşină de serie propusă pentru comercializare publicului larg.

Noua variantă urmează să capete sub capotă un motor electric de 29 kW (40 CP), bateriile litiu-ion urmând a asigura o autonomie teoretică maximă de 100 de mile (circa 160 km), în timp ce timpul maxim de încărcare se cifrează la 6 ore. Date foarte tentante pe hârtie, dar care rămâne de văzut cum se vor concretiza în utilizare reală.

Pentru moment, oficialii indieni nu au comunicat alte date ţinând de performanţe şi, mai ales, preţuri, dar ”Loganul electric indian” promite să fie o ofertă foarte atractivă în domeniul maşinilor electrice – în primul rând, maşina în sine este foarte ieftin de produs, apoi tehnologia propulsiei electrice există deja în producţie de serie pe modelele Reva.

Nu există încă o confirmare privind exportul noului model Mahindra Verito electric şi pe alte pieţe, dar demersul firmei indiene ne face să ne întrebăm dacă nu cumva Renault va lua în serios ideea unui model Dacia electric – cât de ieftin credeţi că ar fi un Sandero cu sistemul de propulsie de pe Zoe?

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide