Aşa se testau maşinile în al Doilea Război Mondial. De pe vremea când testele se făceau cu oameni – VIDEO

Autor: Marius Vișan 22 mart. 2018 Știri auto
Aşa se testau maşinile în al Doilea Război Mondial. De pe vremea când testele se făceau cu oameni – VIDEO

Povestea lui Jeep Willys a fost legate exclusiv de scopurile militare. Producţia în masă a debutat în 1941, o dată cu Declaraţia de Război a Statelor Unite.

Numele original al brandului vine de la General Purpose vehicle, americanii prescurtându-l Gee Pee, astfel rezultând Jeep.

Proiectul original al primului Jeep aparţine American Bantam Car Company, dar guvernul american a alocat drepturile de producţie companiei Willys-Overland datorită capacităţii superioare de asamblare.

Cert este că Jeep-ul a devenit rapid simbolul armatei americane şi al puterii militare în al doilea război mondial.

În 1945 a ieşit pe piaţă şi primul model civil Jeep, care se numea CJ, adică Civilian Jeep. Până în acel moment Willys-Overland produsese 660.000 de automobile, dar ajutaţi şi de vânzările de vehicule fără valenţe militare au ajuns în alţi 6 ani, în martie 1952 mai exact, să atingă milionul de maşini produse. 

VIDEO

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide