ASF aprobă normele de aplicare a legii RCA şi clarifică plata daunelor, decontarea directă şi criteriile de bonus-malus

Autor: Roxana Rosu 27 iul. 2017 Știri auto
ASF aprobă normele de aplicare a legii RCA şi clarifică plata daunelor, decontarea directă şi criteriile de bonus-malus

ASF a aprobat normele de aplicare a legii privind asigurarea RCA,  care aduce clarificări în ceea ce priveşte modalităţile de constatare, evaluare, stabilire şi plată a despăgubirilor, decontarea directă, asigurările RCA aplicabile asiguraţilor cu risc ridicat şi reglementarea criteriilor de aplicare a sistemului bonus-malus.

Consiliul ASF a adoptat norma în forma rezultată din consultările avute cu principalii participanţi la piaţa asigurărilor auto obligatorii (asociaţii de protecţia consumatorilor, societăţi de asigurare, transportatori, brokeri şi service-uri auto, precum şi alte asociaţii), considerând că amendamentele aduse proiectului iniţial au conturat un cadru coerent şi echilibrat în sprijinul aplicării legii.

Pentru aplicarea legii, ASF a dezvoltat parteneriate instituţionale cu Ministerul de Interne, Ministerul Sănătăţii şi cu Registrul Auto Român.

„Adoptarea normei RCA creează premisele stabilizării şi normalizării pieţei asigurărilor auto obligatorii. ASF va urmări cu foarte mare atenţie modul în care sunt respectate noile prevederi. Vom sancţiona ferm orice abatere care ar putea afecta drepturile şi interesele consumatorilor”, a declarat Vicepreşedintele ASF, Cornel Coca Constantinescu.

Norma de aplicare a Legii RCA va intra în vigoare odată cu publicarea în Monitorul Oficial al României. 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult
Ziarul Financiar
Ziarul Financiar

Comentarii
Inchide