Audi are două surprize, una electrică, iar cealaltă … tot electrică

Autor: Alexandru Banu 19 apr. 2017 Știri auto

E  – Tron Sportback stă să vină. La Salonul Auto de la Shanghai. Audi se joacă tare cu energia electrică şi ne promite trei motoare, unul pentru ambele roti faţă, două pentru cele spate. Un lucru e clar. Va fi un SUV Coupe 4×4 de toată frumuseţea şi 430 sau 470 de cai în modul supersport. Nu ştim încă repartiţia puterii, implicit a cuplului, pe punţi. Distribuirea dezechilibrată a motoarelor ne interzice un calcul banal. Sperăm ca va fi un pic mai multă forţă pe spate.

Conceptul atinge suta la oră în 4.5 secunde şi are 500 de km autonomie cu o baterie litiu – ion de 95 kWh. E-Tron Sportback are şi promisiunea spectaculoasă din clipurile de promovare – sigla cu 4 cercuri e iluminată cu leduri. Pentru că e un prototip mult avansat, Audi şi-a permis să se joace cu SF-urile, aşa că grila faţă poate proiecta pe asfalt mesaje pentru ceilalţi din trafic, inclusiv pentru pietoni.

În loc de camere, Audi a pus oglinzi, iar roţile sunt pe 23 de inci. Nemţii nu au ales la întâmplare Shanghai-ul ca loc de lansare.

În China sunt 150.000 de staţii de încărcare, conform Autoblog. Până la sfârşitul anului mai apar 100.000, iar Dietmar Voggenreiter, membru în board-ul Audi pentru marketing şi vânzări, spune că marca pe care o reprezintă va profita de asta: “Suntem gata pentru piaţa din China. Am pregătit 5 lansări locale E-Tron pentru următorii 5 ani, cu autonomii de minimum 500 de km”.

E – Tron Sportback e programată în producţia pe 2019. Până atunci, Audi vrea să scoată un SUV cu tehnică similară. 

AUDI E-TRON SPORTBACK CONCEPT 2019

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide