Avem şi prima poza oficială cu faţa maşinii. Farurile arată dumnezeieşte

Autor: Alexandru Banu 26 ian. 2018 Știri auto

3,2,1 … mai sunt 6 zile. Stai, cum 6 zile? Da, pe 2 februarie se va lansa, zice şeful AMG Tobias Moers pentru Auto Express. Păi şi noi ce facem până atunci? Strângem vreo 55.000 de euro – dacă avem moşteniri sau noroc din cer – la loto – sau să ajungem politicieni.

Noua clasă A, a patra în toată existenţa din 1997 până azi. Dacă vi-l amintiţi pe cel din 1997, mai bine daţi skip. Din 2012 însă, A Klasse a devenit maşina care a schimbat linia Mercedes- fresh, dinamică, tinerească, tot ce-ţi doreai de la o maşină premium. În ton cu lumea noastră şi mai aproape de BMW şi Audi care luaseră un pic avans la imagine.

Urmarea firească a noului A Klasse a fost un AMG destabilizator. O furtună de cai specifică “aftermarket” – ului de casă. A45 AMG are 375 de cai şi versiunea asta aşa rămâne. Noul AMG însp, va creşte “un pic” pragul de putere la care se aliniau până acum Audi, BMW, Honda, Ford, Volkswagen şi Renault (RS3, M140, Type R, Focus RS, R400 şi RS).

Moers a spus pentru aceeaşi publicaţie Auto Express că Mercedes şi AMG lucrează intens la noul A45 şi că s-ar putea să vedem şi câţiva centimetri în plus la lungime, acolo unde piaţa cere dimensiuni din ce în ce mai bune în clasa compactă.

Motorul modelului din 2015 este un 2 litri, 4 cilindri, turbo, cu performanţe extraordinare: 100 km/h ]n 4.2 secunde şi 250 km/h viteză maximă limitată electronic.

Noul Mercedes A Klasse AMG A 45 va fi construit pe platforma MFA a grupului şi nu va renunţa la sistemul de tracţiune integrală şi nici la cutia automată cu 7 trepte şi sublu ambreiaj. Asta în pofida anunţării revenirii cât mai multor producători premium la cutiile automate clasice.

În acelaşi timp, pentru a ne debusola un pic, Tobias Moers, şef AMG, spune că brand-ul german nu exclude nici o variantă cu un uşor downgrade pentru o luptă cap la cap cu concurentele actuale care nu au atât de multă putere.

Ok, poate nu ne calificăm în liga clienţilor – şi când spunem poate suntem ultraoptimişti – care-şi permit maşina asta, dar recunoaştem că de dragul pasiunii, ne-am dori o maşină Mercedes Clasa A AMG 45 2018 cu cei mai mulţi cai din lume. Iată şi prima poză oficială dat de Mercedes cu noul A Klasse. Pe Motor1.com am citit că un A35 cu 300 de cai are toate şansele să existe.

Autor Alexandru Banu

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide