Benzinarii scumpesc carburanţii în lanţ după amenda fără precedent

Autor: Andrei Nan 13 ian. 2012 Știri auto
Benzinarii scumpesc carburanţii în lanţ după amenda fără precedent

La începutul acestei săptămâni Consiliul Concurenţei a amendat şase distribuitori de carburanţi din România cu suma record de 205 milioane de euro în total, considerând că a existat o înţelegere neconcurenţială între aceştia în 2008, când au ei au retras, simultan, un anumit sortiment de benzină de pe piaţă.

Drept urmare, la doar o zi după ce Petrom a majorat preţurile la carburanţi cu până la 9 bani pe litru, principalii concurenţi, Rompetrol şi Lukoil au scumpit şi ei benzina şi motorina vândute în staţiile proprii. Contactaţi de gândul, reprezentanţii Mol România au confirmat doar că au scumpit şi ei sortimentele de carburanţi la benzinării, fără a preciza însă cu cât, respectiv care sunt preţurile actuale. Mol România nu publică pe site-ul propriu preţurile la sortimentele de carburanţi pe care le comercializează.

În cazul Petrom, majorarea operată joi dimineaţă a fost cea de-a treia din acest an, ea fiind motivată, după cum susţin oficialii companiei, de creşterea cotaţiilor Platts, indici care urmăresc evoluţia preţurilor carburanţilor la nivel global.

Mai multe informaţii pe www.gândul.info

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide