BMW ia în considerare construirea unei noi fabrici. Unde se alfă „locaţia fezabilă”

Autor: Marius Vișan 18 oct. 2017 Știri auto
BMW ia în considerare construirea unei noi fabrici. Unde se alfă „locaţia fezabilă”

BMW are în vedere deschiderea unei fabrici în Rusia, în condiţiile în care vânzările de maşini noi din această ţară au început să recupereze terenul pierdut în cei câţiva ani de declin, a declarat un purtător de cuvânt al companiei pentru Automotive News Europe

Ştirea este cu atât mai adevărată cu cât oficialii bavarezi „consideră Rusia, pe termen lung, ca o piaţă în creştere pentru BMWGroup”.

Partenerul local al BMW este firma Avtotor. Acesta construieşte în prezent piese pentru sedanele şi SUV-urile mărcii bavareze la Kalingrad, loc în care s-ar putea construi noua fabrică.

BMW a declarat că a făcut progrese „în privinţa unui acord de colaborare cu partenerul Avtotor”, adăugând că a considerat Kalingrad ca o „locaţie fezabilă” pentru o nouă fabrică.

BMW nu a spus ce modele ar putea construi la noua fabrică.

Vânzările ruseşti de maşini noi au revenit după o scădere de patru ani cauzată de scăderea preţurilor la petrol şi de sancţiunile occidentale împotriva implicării Rusiei în Ucraina.

În septembrie, vânzările din industrie au crescut cu 11%, potrivit datelor furnizate de Asociaţia Întreprinderilor Europene. Vânzările mărcii BMW au crescut cu 6% în aceeaşi perioadă.

Grupul se aşteaptă ca creşterea pieţei să ajungă la 11% în acest an, faţă de o previziune anterioară de 4%.

Daimler va începe construirea sedanelor şi SUV-urilor Mercedes-Benz la o nouă fabrică lângă Moscova în 2019.

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide