BMW M Drive Tour – 40 de ani de BMW M

Autor: Andrei Nan 18 mai 2012 Știri auto

BMW M Drive Tour se desfăşoară sub forma a trei excerciţii de condus organizate de pilotul român Claudiu David care au ca obiectiv nu numai probarea calităţilor dinamice ale modelelor testate(BMW M3, M6 X5 M şi X6 M), dar şi educarea în spiritul siguranţei în trafic. Cu o experienţă unică de condus atât în raliuri, cât şi pe circuit, David este singurul român instructor acrediat şi cu o participare internaţională activă la „BMW Driving Experince”, una dintre primele şi cele mai apreciate şcoli de condus şi pilotaj dezvoltate de un producător de automobile, deschisă deja din 1977.

Punctul central al exerciţiilor va fi oportunitatea de a conduce cel mai nou şi sportiv M – BMW M5. Cu un propulsor V8 M TwinPower M Turbo de înaltă turaţie care dezvoltă 412 kW/ 560 CP, acesta este cel mai puternic model de serie pe care BMW l-a produs vreodată. A cincea generaţie a primului sedan super-sport din lume impresionează prin performanţe tehnologice, prin agilitatea asigurată de tracţiunea spate şi distribuţia perfectă de mase, dar şi printr-o eficienţă remarcabilă cu un consum de numai 9,9 litri în condiţiile unui ciclu de testare UE. De notat sunt şi vârful de putere atins între 6000 şi 7000 rpm, precum şi cuplul maxim de 680 Nm oferit deja de la 1500 rpm.

BMW Motorrad Show, organizat duminică, 20 Mai, începând cu ora 17:30 în Parcarea Băneasa, BMW Motorrad Show îl are în prim plan pe Chris Pfeiffer, cu două demonstraţii de stunt riding, un sport extrem de spectaculos care include acrobaţii şi cascadorii cu motocicleta. Accesul pentru public va fi liber. Atlet Red Bull şi pilot oficial BMW Motorrad, Chris Pfeiffer are patru titluri mondiale consecutive de stunt riding evoluând pe un F 800 R. În urma performanţelor obţinute, BMW a creat şi o ediţie specială a acestei motociclete care poartă numele campionului.

BMW Mototrrad Show va fi completat de demonstraţii ale noului BMW M5 realizate de Claudiu David şi de un traseu trail parcurs de Ioan Tara – Campion Red Bull Romaniacs la clasa Expert Single 2011 cu BMW G 450 X. Tara va evolua acum pe Husqvarna TE 310, motocicleta Campioană Mondială în 2011, o altă marcă din portofoliul BMW Group.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide