BMW Seria 7 este maşina oficială a festivalului Les Films de Cannes à Bucarest

Autor: Iulian Dnistran 25 oct. 2012 Știri auto

Matteo Garrone, autor al filmelor „Gomorra” şi „Reality”, ambele distinse cu Marele Premiul al Juriului la Cannes, precum şi regizorul palestinian Elia Suleiman, nominalizat de două ori la Palme D’or, sunt doar doi dintre invitaţii de onoare care se vor bucura de experienţa oferită de noul BMW Seria 7.

Legătura dintre festival şi BMW are la bază o implicare foarte activă a mărcii germane în proiecte cinematografice, unul dintre cele mai importante, „The Hire”, marcându-şi debutul chiar la Festivalul de la Cannes.

BMW este de multă vreme un actor important în lumea filmului. BMW Z3, Seria 7 sau Z8 sunt singurele maşini germane care s-au bucurat de statutul special de „Bond Car”, în „Golden Eye” (1995), „Tomorrow Never Dies” (1997) sau „The World Is Not Enough” (1999). Tot un BMW Seria 7 a dat viaţă şi seriei „Transporter”, care îl are în prim plan pe Jason Statham, în timp ce Top Cruise se remarcă în pelicula „Mission: Impossible – Ghost Protocol” la volanul conceptului BMW i8.

Marca germană a inspirat însă şi regizori de prestigiu, aşa cum este Roman Polanki pentru filmul „The Ghos Writer” (2010). Acolo, un BMW X5 şi sistemele BMW ConnectedDrive joacă un rol deosebit de important în rezolvarea acestui thriller politic complex.

Deschiderea Les Films de Cannes à Bucarest coincide cu lansarea unei alte iniţiative culturale internaţionale unde BMW este de asemenea partener – “Kino der Kunst”. Explorând modul în care proiecţiile digitale şi poveştile cinematografice pot intra în spaţiile muzeelor de artă, proiectul îşi doreşte să fie în egală măsură expoziţie de artă şi festival de film.

Noul BMW Seria 7 a debutat în showroom-urile din România la începutul lunii septembrie, iar versiunea de bază 730d cu motor diesel de 3,0 litri care dezvoltă 258 de cai-putere costă 80.910 euro cu TVA inclus.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide