BMW X6 vs Range Rover şi Toyota Land Cruiser pe zăpadă. VIDEO

Autor: Adrian Mihălţianu 30 dec. 2014 Știri auto
BMW X6 vs Range Rover şi Toyota Land Cruiser pe zăpadă. VIDEO

Dacă te-am întreba care dintre cele trei maşini (BMW X6, Range Rover şi Toyota Land Cruiser) este în stare să urce mai uşor o mică rampă cu zăpadă proaspătă, ce ai răspunde? 

X6-le nu poate ieşi nici din parcare” – afirmaţie des întâlnită, în special la cei care nu au condus niciodată sistemul XDrive de tracţiune integrală de la BMW, cu anvelope potrivite, de iarnă. Care e capabil să urce o pârtie de schi, la nevoie…

Range Rover poate ajunge oriunde” – aproape corect, dacă e încălţat cu ce trebuie. Dacă nu are aderenţă, degeaba are un sistem de tracţiune integrală foarte bun, nu serveşte la nimic.

Land Cruiser este tatăl off-road-ului” – nu chiar corect, dar este o maşină foarte bună în off-road. Şi pe zăpadă. Cu condiţia să aibă anvelopele potrivite. Ştiţi voi, anvelope de iarnă.

Ca să fiu la obiect: da, un X6 nu va visa niciodată să ajungă în off-road acolo unde ajunge un Range Rover sau un Land Cruiser, fie şi pentru că, în acelaşi timp, un Range Rover sau un Land Cruiser nu vor fi niciodată în stare să ţină pasul cu un X6 pe un drum virajat şi uscat.

Însă asta nu înseamnă nici că nu ştie să iasă din parcare, nici că ar avea probleme iarna, dacă are cauciucuri de iarnă. În acelaşi timp, poţi avea cea mai bună maşină pentru off-road, dacă o încalţi cu mizerii, o păţeşti… Aşadar, aviz amatorilor de „gipane” – puneţi-vă roţi de iarnă, iarna, pentru că altfel riscaţi să vă umpleţi de ridicol.

Vezi clipurile de mai jos şi remarcă diferenţa făcută de pneuri!

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide