Bucureştiul a primit o porţie consistentă de rable. Ce se va întâmpla cu maşinile mai vechi de 12 ani

Autor: Marius Vișan 08 nov. 2017 Știri auto
Bucureştiul a primit o porţie consistentă de rable. Ce se va întâmpla cu maşinile mai vechi de 12 ani

Săptămâna aceasta a fost discutată în Comisia de Transporturi a Camerei Deputaţilor propunerea de modificare legislativă potrivit căreia maşinile mai vechi de 12 ani ar urmă să fie prezentate pentru ITP în fiecare an şi nu o dată la doi ani, aşa cum se întâmplă acum. Propunerea a primit votul Senatului, prima cameră sesizată, informează bucurestifm.ro.

Această măsură este menită să combată tendinţa de îmbătrânire a parcului auto activ care creşte constant încă din 2009, când vechimea medie a parcului auto activ era de 8,5 ani.

După eliminarea timbrului de mediu, România s-a umplut de rable, aduse din străinătate şi înmatriculate la noi. Astfel, anul trecut, vechimea medie a parcului activ a crescut la 12 ani. 

Bucureştiul a primit o „porţie consistentă” de rable, în acest an fiind înmatriculate, în Capitală şi în Ilfov, peste 50 de mii de maşini, potrivit unor date avansate de către primarul general Gabriela Firea.

Reprezentanţii RAR spune că, dată fiind această tendinţă de creştere a vechimii parcului auto activ, instituţia a propus îndesirea ITP pentru maşinile mai vechi de 12 ani. Această vechime este cea de la care autovehiculele încep să se deprecieze mai accentuat, potrivit statisticilor deţinute de RAR.

 

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide