Bulgaria interzice înmatricularea maşinilor cu proprietari straini

Autor: Gabriel Grosoiu 29 sept. 2011 Știri auto
Bulgaria interzice înmatricularea maşinilor cu proprietari straini

Visul miilor de români care speră la o maşină second-hand, înmatriculată în condiţii mai avantajoase, este pe cale să se spulbere. Parlamentul de la Sofia va adopta in perioada următoare unele amendamente legale ce vor interzice ca o maşină deţinută de un proprietar care locuieşte în altă ţară sa poarte un numar de inmatriculare din Bulgaria. Anunţul a fost făcut de Borislav Bogoev, vicepresedinte al Comisiei bulgare de supraveghere financiară.

Decizia bulgarilor pare să ţintească direct către proprietarii români ai maşinilor înmatriculate la sud de Dunăre, pentru că media primelor de despagubire pentru maşinile cu proprietari din Romania este considerabil mai mare fata de cea din Bulgaria. Iar asta, în timp ce preţul poliţelor de asigurare in Bulgaria este mai mic decât în România.

Poliţia din Bulgaria a făcut public un raport potrivit căruia la inceputul acestui an existau 4.000 de maşini achizitionate de români cu numere bulgăreşti, dintre care doar 500 de exemplare au trecut la plăcuţe româneşti. Valoarea totală a tuturor despăgubirilor înregistrate de Fondul de garantare din Bulgaria, în urma accidentelor provocate de maşinile românilor înmatriculate în această ţară, este de 33 de milioane de euro.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide