Cadillac Escalade Hybrid

Autor: Alexandru Banu 10 aug. 2008 Știri auto

Hybrid pe un gigantEste adevărat că acest mamut al şoselelor a rămas cu acelaşi motor V8 de 6.0 litri, dar şi el a primit câteva modificări menite a reduce consumul de combustibili fosili. Implementarea unui sistem hibrid pe un SUV de asemenea dimensiuni reprezintă o premieră cu care cei de la Cadillac se mândresc, Escalade fiind singurul SUV mare de lux cu şapte locuri ce beneficiază de o asemenea tehnologie.

Sistemul hibrid 2-Mode constă într-o transmisie variabilă electrică şi o baterie de 300 de V, nichel-metal Energy Storage System (ESS) şi lucrează împreună cu motorul pe benzină. În oraş vehiculul rulează cu ajutorul motorului electric, în momentul în care bateriile sunt epuizate întrând în funcţiune motorul cu ardere interna pentru producerea de curent. La mersul constant pe autostradă 4 cilindri din cei 8 sunt dezactivaţi, o măsură în plus pentru reducerea consumului de carburant.

Vânzările vor începe din vara aceasta, Cadillac luând în considerare şi intrarea pe piaţa europeană cu acest model. Iar diferenţa de doar 3600 de dolari faţă de versiunea normală, aproape că se justifică având în vedere economia realizată de carburant.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide