Campioana olimpică şi campioana pe asfalt intră pe stadion (video)

Autor: Alexandru Banu 31 ian. 2018 Știri auto
Campioana olimpică şi campioana pe asfalt intră pe stadion (video)

Companiile de maşini au tot felul de acţiuni de marketing prin care-şi promovează produsele. În afară de pozele spion – mai mult sau mai puţin aranjate – , de teaser-e (atunci când ni se arată jumătăţi de maşină sau siluete în beznă), de lansările de la saloanele auto internaţionale, de comunicatele de presă şi de testele pentru jurnalişti şi de rapoartele de vânzări, mărcile încearcă să iasă cu lucruri deosebite din aceste reguli imperioase ale marketing-ului de profil. Iar cel mai bine e să găseşti o idee creaţă, dar în acord cu valorile maşinii. De data asta, Seat s-a gândit la o idee ascuţită. A vrut să compare rapiditatea unui Leon Cupra R cu cea a unei suliţe de campioană. Cehoaica Barbora Spotakova este campioană olimpică la suliţă, iar Leon Cupra e o maşină cu 300 de cai putere dintr-un motor turbo de 2 litri. Atinge suta la oră în 4.9 secunde şi este unul dintre cele mai rapide hothatch-uri. Vorbimd e noul Cupra. Concurenţii ei tradiţionali sunt Ford Focus RS, Honda Civic Type R, Renault Megane Rs.

Pentru promovarea acestor performanţe rare în această clasă, Seat – brand controlat de Volkswagen – s-a gândit să-şi întreacă Leon-ul Cupra cu suliţa de aur a Barborei. S-au întâlnit pe stadion şi fiecare s-a aşezat la startul lui. S-a jucat sistemul 2 din 3 pe o distanţă de 70 de metri. Cel care a câştigat două din cele trei întreceri a fost şi marele câştigător. Pentru tensiune sau nu, după primele două partide, scorul a fost 1 la 1. A urmat aruncarea finală a Barborei şi alergarea decisivă a Leon-ului Cupra. Rezultatul vă lăsăm să-l aflaţi singur, din filmuleţ. Cert este că Seat a reuşit să ţină Cupra la acelaşi nivel care a consacrat versiunea racing a Leon-ului.

Nu e prima oară când spaniolii îşi găsesc alţi parteneri de joacă decât maşinile. Înainte de acest duel cu olimpica de la suliţă, cehoaica Barbora Spotakova, Seat s-a gândit să-şi măsoare căluţii putere cu un atelaj de 6 câini husky. Cursa a avut un scop simbolic. Nici maşina, nici husky nu au luat în serios întrecerea. De data asta, Cupra R şi Barbora au dat – vorba românului – , totul pe teren.

Autor Alexandru Banu

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide