Care este cel mai de succes automobil electric de pe piaţa din România – VIDEO

Autor: Marius Vișan 22 dec. 2017 Știri auto

Anul acesta BMW Group şi-a consolidat locul printre liderii mondiali în domeniul mobilităţii electrice. Pentru prima dată, mai mult de 100.000 de automobile BMW i, BMW iPerformance şi MINI cu sisteme de propulsie electrică sau plug-in hybrid au fost livrate clienţilor în decurs de un an. Conform raportului independent POLK/IHS BMW se află pe primul loc al pieţei de automobile electrificate în Germania şi Europa, la egalitate cu un producător american.

În România, BMW Group este lider al electromobilităţii. BMW i3 este, de anul trecut, cel mai de succes automobil electric din piaţă. Până în luna noiembrie, BMW Group România a livrat 131 de automobile electrificate, mai mult de o treime din piaţa locală. Totodată, aceasta reprezintă 5,75% din vânzările totale BMW în România, o cifră la nivelul mediei europene. În acelaşi timp, în primele 11 luni ale acestui an, 95 de modele BMW i3 au ajuns la clienţii din România, o creştere cu 171% faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent (2016, ianuarie-februarie – 35 de automobile).

 

Vârful de lance al acestui succes în arena mobilităţii electrice îl reprezintă BMW i3 şi noul BMW i3s, model cu un plus de putere. În cei patru ani de la lansarea sa pe piaţă, BMW i3 a devenit deja cel mai bine vândut automobil electric din segmentul premium al clasei compacte.

Totodată, atractivitatea automobilelor sport plug-in hybrid a atins un nou nivel odată cu versiunea revizuită BMW i8 Coupé, lansată recent, şi noul BMW i8 Roadster.

Lansat în 2014, BMW i8 este liderul indiscutabil al clasei automobilelor sport hibride, cu o cotă de piaţă de peste 50%.

Acum, brandul BMW i şi-a asigurat drepturile de nume de la BMW i1 la i9 şi BMW iX1 la iX9. BMW i8 Roadster va fi lansat pe piaţă în cursul anului viitor, urmat de MINI electric, cu baterii, în 2019, versiunea electrică BMW X3 în 2020 şi BMW iNext în 2021. Rolul BMW iNext ca avanpost de tehnologie va reuni, în premieră pentru un model de serie, mobilitatea electrică, condusul autonom şi noile posibilităţi de conectivitate în automobil.

Studiul BMW i Vision Dynamics – un gran coupé cu patru uşi, sistem de propulsie electrică şi autonomie planificată de 600 de kilometri, prezentat la Salonul Auto de la Frankfurt (IAA) 2017 – oferă o nouă perspectivă asupra viitorului mărcii BMW i.

Începând cu anul 2021, următoarea (a cincea) generaţie a tehnologiei BMW i de propulsie electrică şi baterii va utiliza o tehnologie modulară scalabilă, pentru a permite tuturor modelelor să fie echipate cu toate tipurile de sisteme de propulsie. Aceasta va asigura posibilitatea de a integra sisteme de propulsie electrice şi plug-in hybrid pe orice model BMW din gamă.

Mobilitatea electrică este un element esenţial al strategiei NUMBER ONE > NEXT prin care BMW Group şi-a propus să-şi consolideze poziţia de lider al mobilităţii personale şi serviciilor de mobilitate premium. Compania va oferi, la nivel mondial, 25 de modele electrice complet sau parţial până în 2025 şi se aşteaptă ca automobilele electrificate să reprezinte atunci între 15 şi 25% din vânzările globale.

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide