Carnetul de şoferi, mai greu de obţinut, iar şoferii cu abateri grave ar putea fi monitorizaţiGuvernul a aprobat Strategia Naţională pentru Siguranţă Rutieră...

Carnetul de şoferi, mai greu de obţinut, iar şoferii cu abateri grave ar putea fi monitorizaţi Carnetul de şoferi, mai greu de obţinut, iar şoferii cu abateri grave ar putea fi monitorizaţi

Carnetul de şoferi s-ar putea obţine mai greu de acum înainte. Guvernul a aprobat Strategia Naţională pentru Siguranţă Rutieră, care nu va mai da dreptul celor cu mai puţin de 10 clase să obţină permisul de conducere. De asemeana, evaluarile medicale şi psihologice ar putea fi mai "dure", iar şoferii cu abateri grave de la regulile de circulaţie ar putea fi monitorizaţi.

Guvernul a aprobat Strategia Naţională pentru Siguranţa Rutieră până 2020 şi un plan de acţiune pentru implementarea acesteia. Documentul prevede că oricine are mai puţin de 10 clase nu va mai putea obţine carnetul de şoferi.

În acelaşi timp, se vorbeşte şi de crearea unui cadrul legal necesar pentru a-i reabilita şi consilia pe şoferii cu abateri grave şi repetate de la normele rutiere, mai ales în cazul conducătorilor auto profesionişti.

De asemenea, evaluările psihologice şi cele medicale ar putea fi îmbunătăţite şi baremele de evaluare actualizate periodic, pentru a împiedica obţinerea avizelor în mod fraudulos. De asemenea, după o anumită vârstă, controalele medicale pentru şoferi se vor face mai des.

Guvernul mai propune şi ca maşinile implicate în accidente rutiere să aibă parte de o inspecţie tehnică de siguranţă înainte de repunere în circulaţie, iar şoferii şi operatorii de transport, în caz de abateri, să fie sancţionaţi, scrie Gandul.info.