Cât consumă o maşină lăsată cu motorul pornit atunci când e parcată sau staţionează

Autor: Gandul.info 28 aug. 2017 Știri auto
Cât consumă o maşină lăsată cu motorul pornit atunci când e parcată sau staţionează

Un infografic realizat de Sustainable America, o organizaţie care are ca scop reducerea consumului de combustibil, arată cât consumă cu adevărat o maşină lăsată cu motorul pornit atunci când e parcată sau staţionează.

Conform infograficului, şoferii americani îşi ţin maşina pornită atunci când staţionează timp de 16 minute în fiecare zi. Având în vedere că 2 minute de staţionat cu motorul pornit echivalează cu 1,6 km parcurşi, consumul de combustibil s-ar putea reduce semnificativ dacă şoferii ar opri motorul atunci când aşteaptă la drive-thru, la spălătorie, la bariere sau în faţa caselor lor, a şcolilor ori a băncilor.

Sustainable America susţine că, în fiecare zi, 14,3 milioane de litri de combustibil sunt risipite în SUA prin metoda descrisă mai sus. Practic, dacă toţi şoferii americani ar opri motoarele atunci când staţionează, s-ar economisi 13,4 milioane de dolari zilnic, iar nivelul de CO2 ar scădea cu 40.000 de tone pe zi.

Iată mai jos infograficul complet. 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide