Cât curaj îţi trebuie ca să accepţi o asemenea provocare la vârsta asta?

Autor: Alexandru Banu 14 dec. 2017 Știri auto
Cât curaj îţi trebuie ca să accepţi o asemenea provocare la vârsta asta?

S-au făcut 41 de ani, aproape jumătate de secol, de când mintea sclipitoare de sub mustaţa lui Dieter Zetsche face istorie la cea mai cunoscută companie de maşini din lume. Cât ai spune Ferrari sau Rolls Royce, primul cuvânt care-i vine omului în cap când îl întrebi de maşini, tot Mercedes e. Nu există ceva care să rivalizeze la notorietate cu marca germană de automobile. Iar omul ăsta a lucrat de la 20 de ani pentru o siglă pe care toată Planeta o visează cu ochii deschişi.

Zetsche are 64 de ani împliniţi şi zeci de împliniri la Mercedes. Îl confunzi cu istoria contemporană a mărcii germane. A prins cele mai tari maşini Mercedes după bolizii de curse pe care îi pilota Sir Stirling Moss. A schimbat de mai multe ori destinul comercial al acestui brand, poate câteodată mai puţin inspirat, dar sigur de cele mai multe ori în bine.

Mercedes a fost, este şi va fi în fruntea constructorilor de maşini ca prestigiu. Acţionarii Mercedes îi prelungiseră mandatul lui Zetsche până în 2019, însă nu va fi nevoie de el până atunci. Ei trebuie să găsească alt omul la acelaşi nivel. De la 1 octombrie 2018, Dieter Zetsche, cunoscut ca şeful mustăcios de la Mercedes, va pleca să-i reprezinte pe acţionarii unui grup la fel de mare ca Mercedes, dar într-un cu totul alt sector de activitate. El va fi noul şef al acţionarilor grupului de turism TUI – cel mai mare din lume. Asta se întâmplă după 11 ani în care a avut aceleaşi teme la Mercedes.

Dieter Zetsche s-a născut în 1953, în Istanbul şi a studiat ingineria electrică la Universitatea din Karlsruhe. Adevărul că trebuie să fii un om de nota Zetsche ca să accepţi o asemenea provocare la 64 de ani, într-un domeniu care până acum nu te-a consacrat. Şi astea vin în schimbul unui domeniu pe care îl stăpânea complet şi în care devenise icoană pentru ceilalţi producători de maşini. Oare or să existe de la anul, în oferta TUI, pachete S Klasse all inclusive pentru Malta şi Maldive?

Cum vom avea ştiri despre noul Dieter Zetsche numit la Daimler, o să vă anunţăm ca să dormiţi liniştiţi.

Autor Alexandru Banu

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide