Cât plăteam fix acum 1 an pentru transportul parlamentarilor. S-o fi schimbat ceva?

Autor: ProMotor 20 iun. 2016 Știri auto
Cât plăteam fix acum 1 an pentru transportul parlamentarilor. S-o fi schimbat ceva?

 


Costurile cu transportul unui demnitar ajung la 100 de euro pe zi, a dezvăluit şeful Corpului de Control al Guvernului, Valentin Mircea. În condiţiile în care Guvernul decontează zilnic maşinile de serviciu ale câtorva sute de demnitari, costurile sunt considerabile. Mircea a declarat într-un interviu că ar fi vorba despre sute de mii de maşini, dacă ţinem cont de toate persoanele angajate la stat care cred că au dreptul la o maşină de serviciu. Ulterior, el a revenit asupra afirmaţiilor, spunând că de fapt ar fi vorba doar despre câteva sute de maşini. Corpul de Control al Guvernului nu a publicat încă raportul privind cheltuielile RA-APPS cu transportul demnitarilor.

Potrivit şefului Corpului de Control al premierului, costurile pentru transportul unui singur demnitar pot ajunge şi la 100 de euro pe zi, a declarat acesta într-un interviu pentru Digi24.

El susţine însă că foarte mulţi angajaţi la stat, cu funcţii de conducere, consideră că au dreptul la maşină de serviciu, astfel că parcul auto al statului ar putea ajunge la sute de mii de maşini. Mircea nu a prezentat niciun alt argument pentru această cifră imensă pe care a aruncat-o în public.

„Gândiţi-vă ca parcul administraţiei publice este mult mai numeros decât era acum 10-15 ani pentru că există o creştere a personalului, există entităţi noi create, cuprinde zeci sau sute de mii de persoane care pot fi îndreptăţite la o maşină de serviciu. Vorbim de şefi de instituţii, directori. Sunt administraţii în care coboară acest drept chiar şi la nivele mai jos şi atunci dacă luăm numărul de persoane care ar putea fi îndreptăţite sau se cred putem vorbi de sute de mii de autoturisme”, a spus Valentin Mircea.

Ulterior, Valentin Mircea s-a răzgândit: „Estimăm câteva sute de autoturisme de serviciu din care o parte justitificate şi altele mai puţin. Dar nu există o cifră, nu ştiu cine ar putea să facă în ţara asta o cifră, poate Curtea de Conturi, dar asta într-un an de zile. Sunt foarte multe, mai multe decât ar putea fi util”, a declarat el într-o intervenţie telefonică la B1 TV.

Valentin Mircea a spus că este greu de estimat câte persoane care lucrează în sistemul de stat au maşină de serviciu.

”Un fenomen care e destul de mare. Cât de mare o să se vadă în timp şi cât de mari sunt preţurile şi cum ar trebui să fie. Sunt estimări în această fază”, a mai declarat Valentin Mircea.

Corpul de Control al Guvernului are în curs un control la RA-APPS, dar nu a publicat până acum un raport final.


Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide