Câte maşini a produs Mazda în 87 de ani

Autor: Marius Vișan 29 mai 2018 Știri auto

Mazda Motor Corporation a anunţat că producţia cumulată în Japonia a atins 50 de milioane de unităţi pe 15 mai. Reperul de 50 de milioane de unităţi a fost realizat la 86 de ani şi şapte luni după ce Mazda a produs primul său camion cu trei roţi, în octombrie 1931.

„Mazda a început să construiască maşini cu 86 de ani în urmă, iar acum am ajuns la 50 de milioane de unităţi produse în Japonia. Chiar şi dacă am fi produs un milion de maşini pe an, tot ar fi fost nevoie de 50 de ani pentru a ajunge la această etapă, ceea ce arată cam ce înseamnă istoria Mazda”, a declarat Kogai în timpul ceremoniei. „Privind înainte, Mazda va continua să construiască un brand puternic printr-o mulţime de iniţiative. Fabricile noastre de la Hofu şi Hiroshima vor continua să evolueze şi să acţioneze ca nişte fabrici-mamă, dezvoltându-şi rapid tehnologiile şi abilităţile în toate fabricile noastre din lume. Aş vrea să lucrăm împreună pentru a ne asigura că aceste fabrici continuă să întruchipeze tipul de măiestrie tehnică Monotsukuri (stil unic de fabricaţie japonez), de care suntem atât de mândri”, încheie Kogai.

Citeşte şi Test drive Mazda MX-5 Takumi – Cu zâmbetul pe buze

Mazda şi-a început parcursul de constructor auto în 1931, când a demarat producţia camioanelor cu trei roţi la Hiroshima. În 1960 a început producţia modelului micro-mini R360 Coupe, care a reprezentat un debut îndrăzneţ pe piaţa autoturismelor. Construcţia de vehicule a debutat la fabrica Hofu în Yamaguchi în 1982, iar producţia destinată Japoniei a fost împărţită încă de atunci între fabricile Hofu şi Hiroshima. Tehnicile de producţie şi sistemele flexibile de producţie dezvoltate la aceste fabrici au permis Mazda să îşi crească activitatea. Linii de producţie mixte, capabile să producă diferite modele pe o singură linie, permit realizarea mai multor modele în volume mici, o inovaţie în ceea ce priveşte compromisul tradiţional între varietatea gamei şi competitivitate şi eficienţa volumelor. În 2016 şi 2017, compania a făcut paşi pentru a creşte flexibilitatea producţiei pentru modelele crossover şi pentru a crea o structură capabilă să răspundă rapid la schimbările cererii. Fabricile din Japonia au iniţiativa în ceea ce priveşte producţia globală de autovehicule, iar tehnicile şi tehnologiile de producţie implementate în Japonia sunt ulterior introduse şi în uzinele din alte ţări.

Mazda ţinteşte vânzări de 1.660.000 de maşini în anul fiscal curent, acesta fiind ultimul din cadrul planului de afaceri pe termen mediu „Structural Reform Stage 2”, şi are în plan să stabilească un cadru global de producţie, capabil să producă două milioane de unităţi anual, până în anul fiscal care se încheie în 2024. Producţia în serie de autovehicule care prezintă tehnologii şi design de generaţie viitoare este estimată să înceapă în 2019, iar compania va continua să îşi extindă structura de producţie pentru a livra maşinile clienţilor cât mai curând posibil.

Mazda doreşte să creeze o lume în care maşinile pot coexista în mod sustenabil cu oamenii, societatea şi pământul. Astfel, va continua să le îmbogăţească vieţile oamenilor, inclusiv prin producţia de autovehicule cu o calitate ridicată, devenind astfel o marcă cu care clienţii simt o legătură emoţională puternică.

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide