Cazul Boureanu se repetă. Altercaţie ca-n curtea şcolii dintre un medic şi poliţişti, publicată de Marian Godină – VIDEO

Autor: Gandul.info 14 aug. 2017 Știri auto
Cazul Boureanu se repetă. Altercaţie ca-n curtea şcolii dintre un medic şi poliţişti, publicată de Marian Godină – VIDEO

Marian Godină a publicat pe Facebook filmul întreg al altercaţiei dintre medic şi poliţişti. 

Văd că unii tot nu au înţeles că sunt uşor manipulaţi de ştiri apărute în presă. Este şi cazul medicului care a fost „brutalizat” deşi era pasager şi „nu făcuse nimic”.
Vă rog să vă formaţi acum o opinie corectă.
Vizionare plăcută!
Sper că domnului medic i se va întocmi dosar penal pentru ultraj. De fapt nu sper, asta ar fi urmarea firească.

VIDEO

Iată întregul caz, relatat de Gândul.info

Maşina condusă de de soţia medicului Adrian Mihai Cristescu, Şeful secţiei obstetrică-ginecologie al maternităţii Giuleşti, a fost oprită la un control de rutină de poliţie. Lucrurile au degenerat când doctorul, în stare de ebrietate, după cum recunoaşte soţia sa, a intervenit. 

Iniţial, potrivit unei înregistrări apărute în spaţiul online, doctorul a fost târât pe stradă după ce a refuzat să se legitimeze. O înregistrare ulterioară arată cum au stat lucrurile de fapt. Medicul a coborât din maşină şi a încercat să împiedice ca soţiei sale să-i fie testată alcoolemia. Deşi femeia insista să se potolească acesta a început să se ia la ceartă cu poliţistii. Când aceştia au vrut să-l legitimeze, el a refuzat, iar când i s-a adus la cunoştinţă că va fi încătuşat şi dus la secţie a început să-i ameninţe pe aceştia. Medicul i-a spus poliţistului că a doua zi va fi concediat, pentru că nu ştie cine este el, iar după ce a lovit telefonul cu care era filmat a început să cânte: „of, viaţa mea, nu mai ai telefon”.

Conducerea Poliţiei Române a anunţat că va demara o anchetă internă. La rândul său, ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a declarat, la scurt timp, că Poliţia Română trebuie să înceapă cât mai curând campania de informare publică privind procedurile poliţiştilor. „Consider că lipsa de explicaţii generează speculaţii şi opinii neîntemeiate în spaţiul public, motiv pentru care aştept concluziile celor de la IGPR”, a ţinut să precizeze Carmen Dan. 

(Sursa video: Facebook/ nelu.papuc)

Conducerea Poliţiei Române a anunţat că va demara o anchetă internă.

„În urma apariţiei în spaţiul public a imaginilor în care doi poliţişti au legitimat, noaptea trecută, un bărbat, în municipiul Bucureşti şi în urma discuţiilor cu ministrul afacerilor interne, doamna Carmen Dan, şeful Poliţiei Române, chestor principal de poliţie Bogdan Despescu, a dispus un control cu privire la modul de intervenţie al poliţiştilor, precum şi cu privire la raportarea evenimentelor, la nivelul Poliţiei Capitalei. Facem precizarea că, până la apariţia în mass-media a imaginilor, nu am fost sesizaţi cu privire la acest eveniment”, a transmis Poliţia Română.

Ulterior, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR), Georgian Drăgan, a declarat, la Realitatea TV, că directorul maternităţii a fost sancţionat cu 500 de lei pentru refuz de legitimare. Potrivit acestuia, medicul ar fi încercat să o oprească pe soţia sa să sufle în aparatul etilotest, când poliţiştii au dorit să o testeze pe conducătoarea auto dacă consumase alcool şi ar fi fost recalcitrant cu agenţii.

„Mai sunt şi alte imagini din această noapte. Cu aceste imagini vor merge colegii mei şi vor verifica modul de intervenţie al poliţiştilor”, a declarat Drăgan.

Firul evenimentelor a fost prezentat, într-o conferinţă de presă, la sediul Poliţiei Capitalei, unde s-a precizat faptul că bărbatul a adresat injurii celor doi poliţişti atât înainte, cât şi după ce i s-a cerut să se legitimeze, refuzând să prezinte actul de identitate.  

„Un echipaj al Brigăzii Rutiere aflat în exercitarea atribuţiilor a făcut semnal regulamentar de oprire unui autoturism. La volan se afla o femeie care a prezentat documentele, solicitându-i-se verificarea cu aparatul. În acest moment, bărbatul care o însoţea a coborât din autoturism, devenind recalcitrant şi încercând să împiedice efectuarea testării cu aparatul etilotest şi adresând injurii celor doi poliţişti. I s-a cerut să se legitimeze, dar a refuzat”, a declarat un reprezentant al poliţiei în cadrul unei conferinţe de presă.

„Când s-a ajuns la maşina de poliţie, conducătoarea auto a adus cartea de identitate a bărbatului. Au fost aplicate două sancţiuni contravenţionale pentru refuzul de legitimare şi pentru adresarea de expresii jignitoare. Conducerea Poliţiei Capitalei nu a fost informată cu privire la această situaţie şi au fost declanşate verificări cu privire la modul în care au intervenit poliţiştii şi cu privire la modul de raportare a evenimentelor din teren”, a mai spus reprezentantul poliţiei.

Carmen Dan: Campania de informare privind procedurile poliţiştilor trebuie să înceapă cât mai curând

Şi ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a reacţionat în acest caz, susţinând, într-o postare pe contul său de Facebook, că Poliţia Română trebuie să înceapă cât mai curând campania de informare publică privind procedurile poliţiştilor.

„În urma mediatizării cazului de azi-noapte, când cei doi poliţişti au amendat medicul de la Spitalul Clinic de Obstetrică şi Ginecologie Prof. Doctor Panait Sârbu – “Maternitatea Giuleşti”, am cerut ca IGPR să dispună un control la Poliţia Capitalei pentru a clarifica şi verifica cum s-a ajuns într-o asemenea situaţie. Consider că lipsa de explicaţii generează speculaţii şi opinii neîntemeiate în spaţiul public, motiv pentru care aştept concluziile celor de la IGPR. Vă reamintesc că imediat după cazul Boureanu am cerut Poliţiei Române să iniţieze o campanie de informare publică privind procedurile poliţiştilor în cazul celor mai frecvente interacţiuni cu cetăţenii, ca un demers de transparenţă şi de clarificare a drepturilor lor legale. Această campanie trebuie începută cât mai curând”, a scris Carmen Dan pe pagina sa de Facebook.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide