Ce maşină sport pregătesc Toyota şi BMW?

Autor: Oraan Mărculescu 28 mai 2013 Știri auto
Ce maşină sport pregătesc Toyota şi BMW?

Zvonurile din industria auto dau ca sigură lansarea la Salonul Auto de la Tokyo, spre finalul acestui an, a unui concept de maşină sport dezvoltată în colaborare de cei doi giganţi, Toyota şi BMW, după cum afirmă cei de la Motor Trend.

Se pare că bavarezii au rămas şi ei impresionaţi de capacitatea japonezilor de a realiza o maşină sport precum Toyota GT86, pe lângă know-how-ul imens deja din domeniul propulsiei hibride.

Prin urmare, pariurile merg pe ideea unei noi generaţii BMW Z4 care să utilizeze platforma tehnică a lui Toyota GT86/Subaru BRZ – mai ales că japonezii intenţionează să realizeze şi o variantă decapotabilă GT86. Lucrurile pot merge chiar mai departe, noul roadster bavarez putând beneficia şi de propulsie hibridă.

Bursa zvonurilor nu se opreşte aici: s-ar putea ca supercarul Lexus LFA să fie o bază foarte bună pentru planurile BMW de a construi un model propriu, care să rivalizeze serios cu ”duşmanii” Audi R8 şi Mercedes-Benz SLS.

Un lucru e sigur: fanii ambelor mărci, dar mai ales cei ai brandului bavarez, sunt cei mai nerăbdători să vadă rezultatul colaborării dintre aceşti doi constructori, care sunt mari rivali în topul celor mai valoroase mărci.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide