Ce se întâmplă dacă nu ţii distanţa pe autostradă. VIDEO

Autor: Adrian Mihălţianu 23 oct. 2012 Știri auto
Ce se întâmplă dacă nu ţii distanţa pe autostradă. VIDEO

Regula cu ţinutul distanţei corespunzătoare faţă de maşina din faţă ar trebui să fie prima respectată de către şoferi, însă foarte mulţi o ignoră. Să fim sinceri – şi noi ne-am dus repede după cel din faţă, şi nu o dată, doar-doar om reuşi să devansăm mai repede o coloană mai mare de autovehicule mai lente. Însă consecinţele unei astfel de atitudini pot fi tragice, aşa cum o arată şi clipul video de mai jos (care nu a fost filmat în Romania).

Ţineţi minte o regulă simplă! Dacă între voi şi maşina din faţă distanţa se parcurge în mai puţin de 2 secunde, înseamnă că sunteţi în pericol! Timpul de reacţie normal al unui şofer este de circa 0.7 secunde din momentul în care vede pericolul. Timpul de reacţie a maşinii la apăsarea pedalei de frână variază şi el, însă în general maşina începe să frâneze sau să vireze cel mai rapid la 1 secundă după ce şoferul a văzut pericolul!

Din acest motiv, păstraţi o distanţă relativă faţă de maşina din faţă, în funcţie de viteză – vă luaţi un reper fix şi număraţi în gând secundele scurse între maşina din faţă şi voi. La viteze de autostradă, regula de 2 secunde este lege! Apropo, aceleaşi două secunde sunt sacre la pornirea de la stop – sunt destui nebuni care trec pe roşu în ultimul timp şi ar fi bine să vă asiguraţi cu atenţie în ambele părţi înainte de a porni de la semafor, dacă sunteţi primul.

Evident, puteţi ignora această regulă şi să vă lipiţi agresiv de cel din faţa voastră. Caz în care… dar vedeţi mai jos!

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide