Ce soartă vor avea maşinile cu volan pe dreapta care circulă în România

Autor: Marius Vișan 12 iun. 2018 Știri auto
Ce soartă vor avea maşinile cu volan pe dreapta care circulă în România

Luna trecută un deputat PSD a propus ca maşinile cu volan pe dreapta să fie interzise în România. Gabriel Petrea considera că vehiculele sunt periculoase în trafic, pentru că nu le oferă şoferilor o bună vizibilitate. Acest lucru însă este greu de realizat, deoarece Curtea European de Justiţie vede interzicerea acestora drept o ameninţare la libera circulaţie, scrie Digi24.ro.

Consiliului Interministerial de Siguranţă Rutieră din cadrul ARR a avut o întâlnire în data de 6 iunie 2018 cu reprezentanţii RAR, APIA, ASF şi cei ai Direcţiei Poliţia Circulaţiei din cadrul Poliţiei Române, şi au discutat de un eventual proiect de lege care să interzică circulaţia maşinilor cu volan pe dreapta în România, sau/şi identificarea unor soluţii care să conducă la diminuarea numărului accidentelor produse de acestea pe teritorul ţării. În ultimul an, numărul acestora a crescut alarmant.

România nu este prima ţară care a pus gând rău maşinilor cu volan pe dreapta. În trecut, Lituania, Letonia şi Polonia au vrut să interzică circulaţia autovehiculelor cu volan pe dreapta pe teritoriul ţărilor lor însă au primit aviz nefavorabil. 

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide