Cel mai longeviv sedan de clasă medie Chevrolet vine în Europa

Autor: Gabriel Grosoiu 12 oct. 2011 Știri auto

A opta generaţie a modelului Malibu este primul autovehicul Chevrolet de dimensiuni medii comercializat la scară internaţională şi prima ediţie din toate timpurile a acestui model care va fi lansată în Europa.

Având premiera la nivel european la Salonul Auto de la Frankfurt în septembrie 2011, noul Malibu, va fi comercializat pe continent începând cu anul viitor şi va fi noul reprezentant de vârf al mărcii.

Malibu este cel mai longeviv model de dimensiuni medii din industria auto, înregistrând o existenţă de 35 de ani, de-a lungul a şase decenii şi opt generaţii. De la debutul acestuia în anul 1964,Chevrolet a produs în SUA peste 8,5 milioane de autovehicule Malibu.

Reperele importante ale istoricului modelului Malibu:

1964 – A fost lansat în calitate de model de vârf al noii game de autovehicule de dimensiuni medii ale Chevrolet şi vândut în peste 200.000 de unităţi în cursul primului an.

1968 – Schimbare semnificativă a designului; vânzările au crescut la peste 260.000 de unităţi.

1973 – A fost lansat un model complet nou, proiectat pentru a răspunde noilor cerinţe de siguranţă.

1978 – A fost lansat un model Malibu de dimensiuni mai mici, mai elegant, cu rezultate semnificative în reducerea greutăţii componentelor.

1983 – Ultimul an în care s-a utilizat configuraţia cu tracţiune pe puntea spate.

1997 – Modelul Malibu a renăscut sub forma unui sedan de dimensiuni medii, cu tracţiune pe puntea faţă, obţinând distincţii pentru valoare, siguranţă şi calitate.

2004 – Având un design nou pe o nouă platformă de autovehicul, modelul Malibu şi-a sporit renumele de concurent de înaltă calitate.

2008 – A fost lansată generaţia a şaptea a modelului Malibu, având un design distinctiv şi un ampatament mai mare.

2012 -Noul Malibu este cel mai aerodinamic autovehicul Chevrolet de dimensiuni medii din toate timpurile.

Cea de-a opta generaţie a modelului Malibu de la Chevrolet, primul autovehicul internaţional de dimensiuni medii pentru clienţi din aproape 100 de pieţe de pe şase continente, va deveni reprezentantul de vârf al mărcii în multe zone ale lumii, inclusiv China, Coreea, Europa şi Australia.

În Europa, modelul Chevrolet va începe producţia modelului Malibu va fi echipat cu motorul diesel de 164 cp, cu 4 cilindri şi o cilindree de 2,0 litri sau cu motorul pe benzină cu cilindree de 2,4 litri şi o putere de 169 cp. Începutul producţiei este programat pentru primele luni ale lui 2012, la Fairfax, Kan., SUA şi în cursul verii viitoare, la uzina de asamblare Detroit-Hamtramck (Michigan, SUA).

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide