Cele 6 maşini ale viitorului pe limba unicului Picasso (galerie foto)

Autor: Alexandru Banu 26 dec. 2017 Știri auto

Se spune că mintea omului e complicată şi că ne defineşte. Suntem complecşi dar împiedicaţi în gândire când e cel mai simplu de luat o decizie. Probabil că vă sunt cunoscute expresiile “problemele mari au rezolvări simple” sau “gândire laterală”. A doua e soluţie pentru prima.

Întreabă 10 copii de ce e cerul albastru şi vei primi tot atâtea răspunsuri de pus în ramă, răspunsuri care nu au nicio legătură cu realitate, dar posibile soluţii la întrebări existenţiale. Imaginaţie, creativitate, surprindere, creierul lor le are pe toate, iar neracordarea încă la realitate le permite să gândească liber. Despre asta e vorba în industrie. Despre o acordare la realitate, greşită din punct de vedere imaginativ, dar potrivită judecând financiar. Să vii acum cu o nebunie de maşină care nu seamănă cu nimic din ceea ce ştii, ţi-ar atrage numai aprecieri de nebunie şi prostie. Ai fi ca un nebun care e arătat cu degetul, chiar dacă el e nebun în lumea noastră, nu şi în a lui.

La fel de greu e pentru nişte designeri consacraţi să iasă din canoanele care, până la urmă, îi consacră. Unde rămâne însă imaginaţia care naşte noi unghiuri de abordare şi noi materializări? Unde e imaginaţia care poate reinventa mijlocul de transport ca obiect? Aşa cum maşina a fost o invenţie acum un secol, la fel poate veni altă invenţie care să-i ia locul acestui vetust deja mijloc de transport indiferent de reinterpretarea lui. Chiar dacă are elemente de mobilitate comune. La fel cum a fost, roata, apoi căruţa, apoi maşina. Ce urmează?

Rimstyle.com/blog a luat 6 copii să deseneze maşinile viitorului. În contextul interzicerii motoarelor cu emisii mari de noxe, li s-a cerut să respecte principii energetice şi demografice noi. Conform unor studii KPMG, 60% din conducătorii industriei auto de azi cred că până în 2025, numărul proprietarilor de maşini se va înjumătăţi. O maşină nou-cumpărată azi în Anglia are durată medie de viaţă 13.9 ani. Maşinile devin autonome, la fel şi soluţiile de transport în comun, iar serviciile de ride-sharing reduc numărul vehiculelor în circulaţie. Suntem cam ultima generaţie de proprietari de maşini.

Aşa că Rimstyle a rugat cei 6 copii să deseneze cum îşi imaginează ei că vor arăta mijloacele de transport ale viitorului având în vedere aceste tendinţe şi prospecţii. Iar aşa cum unicul şi grandiosul Pablo Picasso spunea, “fiecare copil este un artist. Problema e cum rămâi un artist odată ce creşti”.

Autor Alexandru Banu

 

 

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide