Cele mai întâlnite riscuri când îţi cumperi o maşină second hand, în România

Autor: Visan Marian 07 dec. 2017 Știri auto
Cele mai întâlnite riscuri când îţi cumperi o maşină second hand, în România

Anul 2017 este unul record pentru piaţa auto de maşini second hand, înregistrându-se aproape o jumătate de milion de tranzacţii, volum care însă ascunde şi foarte multe capcane, mai ales pentru cei ce cred că încă există “chilipiruri” în piaţa auto locală.

Potrivit celor de laInspectorAuto.ro cele mai periculoase automobile second-hand sunt maşinile daună totală reparate, în condiţiile în care odată ce şasiul a fost îndoit, iar asupra lui s-a intervenit termic sau mecanic pentru a-l îndrepta, acesta nu mai oferă nicio siguranţă în cazul unui nou incident rutier.

„Din 1.000 de maşini verificate online pe platforma InspectorAuto.ro în ultima perioadă circa 14% au avut o valoare de reparaţie care indică avarii serioase, iar aproximativ 6% au avut avarii atât de mari încât ar fi trebuit să fie daune totale. Pentru a evita cumpărarea unei epave pe roţi recomandăm verificarea  autoturismului în baza de date a InspectorAuto.ro, ca pas preliminar, apoi o verificare tehnică  şi de caroserie într-o unitate service autorizată R.A.R., care face inclusiv test de grosimea stratului de vopsea şi verifică integritatea sitemului de siguranţă (airbag-uri, centuri, calculator airbag etc)”, spune Mihai Cune, fondator şi director general al InspectorAuto.ro.

Citeşte articolul complet pe Ziarul Financiar

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult
Ziarul Financiar
Ziarul Financiar

Comentarii
Inchide