Chevrolet Miray şi Colorado Rally la Salonul Auto de la Frankfurt 2011

Autor: Andrei Nan 16 aug. 2011 Știri auto
Chevrolet Miray şi Colorado Rally la Salonul Auto de la Frankfurt 2011

Chevrolet a produs camionete încă de la început, acestea fiind o parte esenţială a portofoliului mărcii noastre. Datorită designului hotărât, rafinamentului şi potenţialului fără compromisuri, prototipul Colorado Rally reinterpretează în mod creativ moştenirea noastră”, a declarat Wayne Brannon, preşedinte şi director executiv al Chevrolet Europe.

Farurile de dimensiuni mari cu tehnologie LED, grila radiatorului dublă specifică mărcii Chevrolet, o capotă a motorului sculptată cu atenţie şi aripile puternice, armate cu fibră de sticlă, definesc partea din faţă a modelului Colorado. Câte două lumini suplimentare, amplasate pe marginea frontală a acoperişului şi pe oglinzile laterale, geamurile acrilice specifice autovehicule de curse, cu prize de aer şi cârligele de remorcare, faţă şi spate, scot în evidenţă caracteristicile off-road ale autovehiculului. Prototipul Colorado Rally este propulsat de un motor turbo-diesel cu o cilindree de 2,8 litri şi este dotat cu două troliuri de 5,5 cp, integrate în bara de protecţie faţă şi spate.

În interior, inginerii de design s-au axat pe caracterul ergonomic, pe siguranţă şi funcţionalitate. Interiorul este dominat de o culoare de cenuşiu închis, care contrastează plăcut cu vopseaua argintie a celulei de siguranţă a cabinei şi detaliile metalizate. Scaunele sunt tapiţate cu neopren şi au cusături de culoare portocalie, iar partea superioară a panoului de instrumente este îmbrăcată în piele texturată.

Volanul este prevăzut cu LED-uri integrate, care funcţionează ca un tahometru cu afişare rapidă. Ghidarea către destinaţie este asigurată de un sistem de navigaţie prin satelit, amplasat în partea frontală. Centurile de siguranţă cu prindere în cinci puncte ale modelului Colorado sunt fixate direct de celula de siguranţă a cabinei. În acelaşi timp, un sistem specific pentru stingerea incendiilor asigură stingerea rapidă a oricărui incendiu apărut în cabină sau compartimentul motorului.

Printre alte detalii interioare pot fi enumerate:

  • Un comutator principal integrat în panoul central de instrumente. Acesta are două funcţii importante: pornirea motorului şi deconectarea fiecărui sistem al autovehiculului, în caz de urgenţă.
  • Un sistem de „aer sub presiune”, care purifică imediat aerul din cabină după ce autovehiculul a intrat într-un nor de praf, în timpul rulării pe teren accidentat.
  • Un pachet pentru hidratare, poziţionat în spatele fiecărui scaun.

Chevrolet Miray

Fiind prezentat în premieră la Salonul Auto de la Seoul care a avut loc în luna martie, anul acesta, prototipul Chevrolet Miray aduce o nouă interpretare elementelor tipice de design ale mărcii Chevrolet, dar în acelaşi timp aduce un tribut moştenirii lăsate de autovehiculele sport Chevrolet. Modelul Miray este propulsat de două motoare electrice montate frontal, alimentate cu o baterie de 15 kW sunt alimentate de o baterie litiu-ion de 1,6 kWh, care este reîncărcată prin utilizarea energiei de frânare regenerativă. Tracţiunea poate fi comutată între roţile din faţă şi cele din spate. Un motor supraalimentat, cu cilindree de 1,5 litri şi patru cilindri, montat în spatele postului de conducere, se alătură motoarelor electrice.

Un sistem de transmisie cu ambreiaj dublu elimină necesitatea unui convertizor de cuplu, asigurând astfel posibilitatea reducerii dimensiunii motorului. Schimbarea treptelor de viteză se face rapid şi cu fermitate.

„Miray înseamnă viitor în limba coreeană”. Prototipul întăreşte legătura dintre autovehicul şi şofer şi oferă o abordare nouă asupra viitorului autovehiculelor sport”, a explicat Brannon. „Multe dintre componentele utilizate pentru trenul de rulare al acestuia reprezintă o extindere a sistemelor noastre. Modelul Miray demonstrează potenţialul de recalibrare şi extindere a tehnologiilor actuale în materie de sistemele de propulsie.”

Interiorul prototipului Miray este caracterizat de un amestec de aluminiu şlefuit, piele naturală, material textil de culoare albă şi suprafeţe cu aspect de metal lichid. Postul de conducere dublu, care înconjoară şoferul şi pasagerul din faţă, a fost inspirat de modelul emblematic Chevrolet Corvette: acesta se concentrează asupra şoferului, dar în acelaşi timp implică total pasagerul din faţă în experienţa conducerii.

Designerii au abordat într-un mod unic afişarea informaţiilor, utilizând retroproiectarea pe panoul de instrumente. Informaţiile afişate în faţa şoferului au fost grupate în trei zone, fapt care elimină încărcarea inutilă a câmpului vizual şi îi permite acestuia să se concentreze asupra senzaţiilor din timpul conducerii.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide