Chinezii primesc Peugeot 308 Sedan

Autor: Gabriel Grosoiu 24 oct. 2011 Știri auto

Prezenţa francezilor de la Peugeot în China nu mai este o noutate pentru nimeni. Mai mult, compania europeană, parte a grupului industrial PSA, alături de Citroen, îşi consolidează poziţia în ţara asiatică cu cel de-al treilea model nou din ultimele 18 luni.

Peugeot 308 Sedan este versiunea în trei volume a binecunoscutului hatchback european 308, dar, aşa cum s-a întâmplat şi cu berlina seriei 307, ar fi foarte puţin probabil să ajungă în Europa. Totuşi, dupa precedentul marcat de naturalizarea lui Peugeot 206 sedan la Europa, nimic nu ar fi exclus.

La fel ca şi celelalte berline franţuzeşti care au văzut lumina soarelui pe pământ chinez, nici 308 Sedan nu pare să ţină cont prea mult de partea estetică. Adaptarea la cele trei volume este făcută la fel de stângaci, iar linia generală a maşinii este mai degrabă perturbată, decât îmbogăţită de noul portbagaj.

Maşina a fost prezentată în cadrul Salonului auto de la Chengdu, care s-a desfăşurat în luna septembrie, iar ţinta celor de la Peugeot este să comercializeze pe piaţa chineză un număr de 150.000 de unităţi. 308 Sedan este disponibil cu două motorizări: un 1.6 de 106 CP şi un 2.0 litri de 147 CP, disponibile şi cu transmisie automată.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide