Cine e mai grijuliu cu maşina personală, femeia sau bărbatul?

Autor: Oraan Mărculescu 01 aug. 2012 Știri auto
Cine e mai grijuliu cu maşina personală, femeia sau bărbatul?

Atât în cazul femeilor, cât şi în cazul bărbaţilor, vorbim de două mari categorii de posesori de maşini: pe de o parte cei pragmatici, pe de altă parte cei amatori de fashion şi life-style.

Şoferii pragmatici ajung şi ei la un moment dat să dezvolte o oarecare pasiune pentru maşina lor, dar primordială este utilitatea acesteia.

În cazul bărbaţilor, utilitatea ţine cel mai mult de nevoia de transport, fie birou-casă-birou, fie pentru micile afaceri, care presupun mobilitate cât mai mare. În aceste cazuri, un astfel de şofer pragmatic va acorda o mai mare atenţie întreţinerii regulate a maşinii, pentru ca să ”meargă ca ceasul”. Adică va face reviziile la timp, va duce maşina în service pentru remedierea problemelor mărunte şi va aloca un buget rezonabil pentru a-şi menţine vehiculul în condiţii optime de funcţionare.

În cazul femeilor, întreţinerea maşinii este, de obicei, un chin. Pentru că să duci maşina la service sau la spălătorie consumă mai mult sau mai puţin timp. În plus, de obicei femeile se lamentează că sunt anti-talent în ce priveşte tehnica, deci, de cele mai multe ori, problemele minore sunt neglijate până când ajung să fie majore sau chiar duc la reparaţii costisitoare.

În cazul celeilalte categorii, de şoferi pentru care contează mai mult look-ul şi imaginea pe care le-o conferă maşina, situaţia stă altfel.

De obicei, indiferent că vorbim despre femei sau bărbaţi, genul acesta de şofer pune accentul pe ceea ce reprezintă maşina sa, pe statutul pe care i-l conferă. Dacă maşina are o emblemă cunoscută, de preferat premium, nu mai contează cât de veche e, deşi de preferat este ca pe dinafară să strălucească, proprietarul nefiind prea interesat de cât de praf e pe dedesubt…

De obicei, această categorie de şoferi se caracterizează şi prin neglijenţa cu care îşi tratează maşinile, deci, de cele mai multe ori, chiar dacă vorbim de maşini scumpe, acestea nu sunt ferite de diverse buşituri, zgârieturi sau chiar accidente. În această privinţă, se poate afirma că şoferiţele neatente sunt mai multe decât şoferii neatenţi – deşi gravitatea accidentelor este mai mare în cazul bărbaţilor decât a femeilor, pe motiv de manevre exagerate.

În concluzie, per ansamblu bărbaţii au mai multă grijă decât femeile de maşinile personale, conştientizând mai mult decât femeile ce presupune o maşină, în primul rând din punct de vedere tehnic.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide