Citroen C5 obţine 5 stele la Euro NCAP

Autor: Dan Vache 26 feb. 2008 Știri auto

Citroen a făcut din siguranţă una dintre priorităţile sale în momentul conceperii noului model, fie că vorbim despre versiunea berlină sau despre Tourer. Noul C5 beneficiază astfel de: trenurile de rulare de pe C6, sistemele dedicate contolului frânării (repartitor electronic al frânării, asistenţă la frânarea de urgenţă), precum şi asistenţei şi menţinerii traiectoriei (ABS, ESP), prezente în echiparea de serie.

Pentru a oferi un maxim de siguranţă în caz de impac frontal, Citroen C5 dispune de punţi cu deformare programată pe care sunt montate absorbanţi de şoc şi o punte de aluminiu. În partea centrală, baza şi partea superioară a calandrelor din tablă UHLE (Ultra Haute Limite Elastique) au fost special concepute pentru a rigidiza hablitaclul şi pentru a garanta o celulă de supravieţuire în caz de impact.

Pentru a oferi o siguranţă pasivă optimă, Citroen C5 dispune de o gamă completă de echipamente pentru protecţia pasagerilor. Acesta este prevăzut cu 7 airbag-uri iar toate locurile sunt prevăzute cu centuri de siguranţă cu prindere în trei puncte şi senzori de verificare ai cuplării acestora.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide