Citroen GT se va fabrica

Autor: Cosmin Iordache 30 iun. 2009 Știri auto
Citroen GT se va fabrica

Expus la Salonul de la Paris doar ca un concept menit să atragă priviri şi să prefaţeze într-o oarecare măsură simulatorul auto GranTurismo 5, Citroen GT a creat un val uriaş de simpatie din partea publicului. Capitalul de imagine generat i-a determinat pe cei de la Citroen să se gândească la fabricarea acestuti model în mai multe exemplare. Şi când spun "mai multe" mă gândesc doar la câteva, pentru că doar 6 astfel de supercar-uri vor fi puse la bătaie.

Preţul va fi unul pe măsura exclisivităţii, costând suma deloc modică de 1.3 milioane euro bucata. Pare uriaş pentru un model Citroen, dar francezii spun că modelul "de serie" va păstra fidel designul şi specificaţiile acestui concept. Opera de artă, cu un preţ destinat doar colecţionarilor, va fi cel mai probabil pusă în mişcare de un propulsor V8 ce dezvoltă în jur de 500 CP, provenit de la Ford sau G.M.

Versiunea de serie va fi expusă la Salonul de la Frankfurt din această toamnă, ocazie cu care francezii ne vor mai împărtăşi din detaliile celui mai exclusivist Citroen creat vreodată.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide