Combustibilul care lasă hidrogenul pe drumuri – video

Autor: Alexandru Banu 30 mai 2017 Știri auto
Combustibilul care lasă hidrogenul pe drumuri – video

Dacă ai avea o maşină pe bază de thoriu, nu ar fi nevoie să o realimentezi niciodată. De fapt, partea mecanică ar ceda cu mult înaintea combustibilului. Sunt șanse destul de mari să o conducă şi copiii tăi.

Ce este thoriul? Este combustibilul nuclear al viitorului. Numele de thoriu este o referinţă la Thor, zeul războiului în mitologia scandinavă. Mai puțin radioactiv decât uraniul, thoriul poate fi exploatat în cariere de suprafaţă, iar acest lucru are un impact minim asupra mediului şi costuri relativ reduse de valorificare.

O companie numită Laser Power Systems a creat un concept al cărui motor funcţionează pe bază de thoriu. Fiind radioactiv, echipa a folosit bucăţele foarte mici pentru a construi o rază laser care încălzeşte apa şi produce abur. Acest abur este transformat în energie cu ajutorul unei turbine.

Un singur gram de thoriu produce mai multă energie decât 28.000 de litri de combustibil convenţional, în timp ce o cantitate de 8 grame ar fi suficientă să propulseze o maşină 100 de ani.

Charles Stevens, CEO al Laser Power Systems, a anunţat însă că maşinile propulsate de thoriu nu vor apărea prea curând pe străzi. El spune că industria auto nu este interesată de proiect, fiind concetrată pe tehnologia clasică, care încă produce bani.

Compania sa dezvoltă diferite sisteme prin care thoriul ar putea fi folosit pentru producerea energiei, fie că este vorba de clădiri de birouri, hoteluri sau restaurante.

În ceea ce priveşte radioactivitatea, Stevens nu îşi face probleme. O singură bucată de folie de aluminiu este suficientă pentru a contracara efectele ei.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide