Conceptul Lamborghini SUV nu va apărea la Geneva 2012, ci la Pekin 2012

Autor: Oraan Mărculescu 01 feb. 2012 Știri auto
Conceptul Lamborghini SUV nu va apărea la Geneva 2012, ci la Pekin 2012

Oficialii Lamborghini au decis: conceptul de coupe cu 4 uşi Lamborghini Estoque e mort, va avea undă verde sportivul şi luxosul SUV Lamborghini. Iar italienii de la Quattroruote susţin că ştiu cum va arăta modelul – sau măcar conceptul care prefigurează acest nou Lamborghini SUV.

Conform jurnaliştilor italieni, mai întâi vom vedea Lamborghini SUV ca un concept, dar nu în primăvară la Salonul Auto Geneva 2012, ci puţin mai târziu, în China, la Salonul Auto Pekin 2012. Modelul de serie ar urma să fie lansat pe piaţă la finalul lui 2014, cu foarte puţine modificări estetice faţă de concept.

Pentru moment, italienii speculează că, la nivel tehnic, SUV-ul Lamborghini va beneficia de platforma tehnică a deja cunoscutului Porsche Cayenne (de care se foloseşte şi Volkswagen Touareg, dar care se va regăsi şi pe noua generaţie Audi Q7, precum şi pe viitorul SUV de lux Bentley).

Faţă de Cayenne, SUV-ul Lamborghini va fi mult mai sportiv, nefiind exclus ca sub capotă să fie montat chiar V12-le de pe Aventador, cu o putere de circa 700 CP, alte opţiuni fiind motorul V10 de pe Gallardo sau Audi R8 sau chiar un V8 turbo de 500 CP, derivat din cel de pe Audi S8. Este destul de probabil ca SUV-ul Lamborghini să beneficieze şi de propulsie hibridă, în timp ce tracţiunea integrală sofisticată va fi standard pe toate versiunile.

Preţul de bază va porni din jurul sumei de 150.000 euro, cei de la Lamborghini sperând ca noul SUV să ducă la o creştere serioasă a vânzărilor. Rămâne de văzut, totuşi, dacă nu vor apărea impedimente precum canibalizarea cu „vărul” Cayenne sau reticenţa publicului de Lamborghini.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide