Conduceţi ce SPUNE Papa, nu ce CONDUCE Papa…

Autor: Oraan Mărculescu 17 iul. 2013 Știri auto

Unul dintre obiectivele noului Papă este de a conştientiza lumea bisericii asupra necesităţii de a renunţa la opulenţă şi de a se îndrepta spre un stil de viaţă mai auster.

Prin urmare, Papa Francis a renunţat la apartamentul luxos de până acum în favoarea unuia mai puţin pretenţios, în timp ce maşina pe care o utilizează prin Vatican este un Ford Focus.

Recent, Papa a făcut un apel în principal la cei din cadrul bisericii (preoţi şi călugări) prin care le recomanda să evite maşinile ostentative: ”Mă doare când văd un preot sau o călugăriţă conducând o maşină ultimul tip. Nu se face aşa ceva. Înainte de a da banii pe maşini scumpe sau gadgeturri, gândiţi-vă câţi copii mor de foame în lume” ar fi spus prelatul.

Lăudabile cuvintele sale, dar asta nu înseamnă că vorba noastră din bătrâni ”fă ce spune popa, nu ce face popa” nu stă în picioare în acest caz. Noul Papă va folosi ”papamobil” predecesorului, un Mercedes-Benz ML blindat, special preparat pentru ieşirile în mulţime ale şefului de la Vatican.

În plus, boss-ul Mercedes-Benz, Dieter Zietsche, i-a mai făcut cadou prelatului şi o bicicletă electrică smart eBike, pe care ne îndoim că Papa chiar o va folosi pe coridoarele palatului de la Vatican, dar care putem spune că se încadrează în categoria ”gadgeturi scumpe”, nu-i aşa?

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide