Confirmat oficial: Mercedes-Benz MLC va fi rivalul lui BMW X6

Autor: Oraan Mărculescu 26 iul. 2011 Știri auto
Confirmat oficial: Mercedes-Benz MLC va fi rivalul lui BMW X6

Până acum erau doar zvonuri referitoare la Mercedes-Benz GLC, rival pentru BMW X6. Acum, însă, germanii au confirmat oficial apariţia în gamă a unui SUV sportiv ca răspuns la X6, însă denumirea sa va fi MLC. Şi asta deoarece va fi derivat din Mercedes-Benz ML.

Noul Mercedes-Benz MLC va fi construit în uzina americană de la Tuscaloosa (Alabama), unde germanii mai construiesc modelele ML, R-Class şi GL, iar, din 2014, acolo va fi asamblată şi berlina de clasă medie Mercedes-Benz C-Class, versiunea pentru SUA.

Totuşi, noul Mercedes-Benz MLC nu va apărea pe piaţă mai devreme de 2014-2015, unele zvonuri afirmând că modelul de serie va fi prefigurat de un concept chiar la Salonul Auto Frankfurt 2011, din această toamnă – deşi schiţa aşa-zis oficială nu pare să fie a unui model concurent direct cu BMW X6.

Conform germanilor de la AutoBild, noul model, deşi se va baza tehnic pe Mercedes-Benz ML şi va prelua motorizările acestuia, va avea un look mult diferit. Practic, germanii vor ca noul MLC să fie transpunerea coupe-ului cu 4 uşi CLS în domeniul SUV-crossover, aşa încât vom vorbi de o maşină life-style, dar fără pretenţii de offroad.

Preţul de bază vehiculat pentru noul Mercedes-Benz MLC va fi de circa 62.000 euro, iar versiunea de vârf AMG va depăşi 100.000 euro. Vor mai exista şi motoare diesel, chiar şi cu 4 cilindri, dar şi o versiune hibridă. Noul MLC va oferi doar 4 locuri şi un portbagaj mai mic decât al lui ML, dar habitaclul va pune accentul pe lux şi sportivitate.

Noul Mercedes-Benz MLC nu va avea o viaţă uşoară, deoarece la finalul lui 2012 este programat să apară Audi Q6, iar, până în 2014, bavarezii vor lansa a doua generaţie a lui BMW X6. Totuşi, investiţia de 2 miliarde de dolari în fabrica de la Tuscaloosa ne arată că Mercedes-Benz are planuri serioase, deci ne aşteptăm la o luptă acerbă între cele trei modele Q6, X6 şi MLC.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide