Consiliul Local Piteşti a decis acordarea gratuităţii

Autor: Alexandru Banu 23 nov. 2017 Știri auto
Consiliul Local Piteşti a decis acordarea gratuităţii

Au trecut … 27 de ani, parcă. Nu? Pe 16-17 decembrie se împlinesc aproape 3 decenii – Doamne, cum sună! – de la Revoluţia care a schimbat lucrurile în România. Sincer, ce şi câte lucruri s-au schimbat în ţară? Păi s-a schimbat vremea şi se schimbă de 3-4 ori pe an datorită climei temperate ideale pe care o avem şi de care nu profităm. S-au schimbat bani la casele de schimb, s-au schimbat oamenii de haine şi de carater şi ce s-a mai schimbat? S-au făcut o groază de lucruri.

Hai să le vedem pe cele mai bune dintre ele. S-au făcut vreo 2-300 de km de autostrăzi care s-au stricat de 2-300 de ori între timp, au apărut casete luminoase deasupra magazinelor, s-au schimbat şi font-urile şi semanlistica magazinelor. E mai colorat ca la turci totul, dar mai dărăpănat totul. S-a peticit muuult şi foarte prost. S-a schimbat educaţia în muuult mai rău şi a crescut nivelul de trai? Sigur?! Păi … aia zice Guvernul. Că am avut creştere.

Lasă OLAF-ul, ăia sunt nişte capitalişti care vor subjugarea unei ţări curate şi sfinte ca soarele de pe cer. De fapt, din cauza lor, a forţelor mondiale dezvoltate şi cu un nivel de trai superior, suferim noi. Păi au venit nenorociţii ăştia cu Statul Paralel şi au angajat oameni, le-au dat bani şi au plătit pentru ei taxe şi impozite la stat, sute de miliarde de euro în anii ăştia şi d’aia nu merge treaba aici. Noi nu avem nevoie de banii lor, d’asta i-au pitit fiecare prin ce buzunar a găsit cât timp a fost acolo sus, unde are imunitate şi e judecat şi achitat în 20 de ani.

Da, dar uită-te la Piteşti cum a înflorit! Ăsta exemplu de oraş cu oameni independenţi şi bogaţi la suflet. Bunăstarea lor spirituală le-a adus surpriza capitală: de azi au gratuit cu metroul. Lasă că nu au metrou, ăsta e exemplul de linişte şi împlinire spirituală. Să nu ai un lucru dar să ştii că poţi să-l foloseşti când vrei tu. Să circuli cu el pe dedesubt şi să fie şi MOCA pe deasupra. Ziarulargesul.ro scrie că Consiliul Local Piteşti (chiar merită cacofonia) a decis un proiect de hotărâre privind acordarea de gratuităţi la transportul cu… metroul. Primarul Cornel Ionică a explicat că este vorba despre o eroare la redactarea legii care s-a… rostogolit şi în loc de transport în comun trebuie musai să treci în hotărâre „metrou”. „Aşa zice legea, aşa facem. Am tot căutat modalităţi să ocolim acest termen, dar nu avem cum. Este evident că gratuitatea în Piteşti se referă la autobuz, căci metrou nu cred că vom avea în următorii 200 de ani!”, a spus Ionică. Lista de gratuităţi include persoanele cu handicap grav şi accentuat, asistenţii personali ai acestora, dar şi cetăţenii de onoare ai municipiului.

Autor Alexandru Banu

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide