Constanţa – Două fetiţe au fost lăsate singure în maşină şi au pornit motorul – VIDEO

Autor: Mediafax 10 nov. 2017 Știri auto
Constanţa – Două fetiţe au fost lăsate singure în maşină şi au pornit motorul – VIDEO

Poliţiştii constănţeni au deschis o anchetă după ce două fetiţe, nu mai mari de 3-4 ani, au fost lăsate de mama lor, singure, într-o maşină oprită în parcarea unui supermarket din municipiul Constanţa. Un martor spune că cele două copile au reuşit să pornească motorul maşinii.

VIDEO AICI

Incidentul a fost filmat de alţi clienţi aflaţi în parcare, care au postat apoi imaginile pe un site de socializare.

În imaginile respective se observă cum în autoturismul cu număr de Bucureşti se află două fetiţe, lăsate nesupravegheate.

Persoanele care au făcut postarea scriu că au aşteptat aproximativ jumătate de oră lângă autoturism, ţinându-le pe micuţe sub supraveghere şi spun că una dintre el ar fi reuşit chiar să pornească motorul, cheile fiind lăsate în contact.

”Văzând aceste două fetiţe singure în maşină, una la volan şi una pe bancheta din spate, am rămas şocaţi, mai ales după ce a reuşit să pornească motorul maşinii, crezând că e o joacă. Am aşteptat în jur de 30 minute, până şi-a făcut apariţia şi mama lor. Întrebată de ce a lăsat acele fetiţe nesupravegheate… pur şi simplu abandonate în maşină… cu cheile în contact, aceasta a răspuns pe un ton foarte urât de , spunându-ne că nu suntem prieteni ca să-i pun ei întrebări şi că este problema ei ce face cu copiii ei. Maşina era cu cheile în contact. Fetiţa a pornit motorul care putea să pună maşina în mişcare şi să rişte un accident, vă daţi seama?”, este comentariul postat pe reţeaua de socializare.

Reprezentanţi Poliţiei Judeţene Constanţa spun că s-au autosesizat în urma imaginilor apărute, iar conducătoarea auto urmează să primească o primă sancţiune pe linie rutieră, pentru neluarea măsurilor de asigurare a autoturismului, cazul fiind cercetat în continuare.

De asemenea, au fost sesizat şi inspectorii Direcţiei pentru Protecţia Copilului Constanţa.

Reprezentanţii instituţiei spun că o echipă se va deplasa la domiciliul familiei, urmând să lase o invitaţie pentru mamă, aceasta fiind chemată la sediu pentru o şedinţă de informare şi consiliere.

”Noi nu avem cum să luăm măsuri împotriva părinţilor pentru aşa ceva şi nici nu vrem să speriem familia, părinţi, copii, bunici. Intenţia noastră este de a analiza, de a consilia şi a veni cu sfaturi pentru ca astfel de situaţii să fie evitate”, a declarat purtătorul de cuvânt al Direcţiei pentru Protecţia Copilului Constanţa, Roxana Onea.

Ea a spus că va fi înştiinţat şi serviciul de asistenţă socială al Primăriei Constanţa, pentru a monitoriza ulterior familia.

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide