Cu cât au crescut afacerile din comerţul cu autovehicule şi piese auto în 2017

Autor: Visan Marian 12 feb. 2018 Știri auto
Cu cât au crescut afacerile din comerţul cu autovehicule şi piese auto în 2017

În anul 2017 comparativ cu anul 2016, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor a crescut cu 11,1%, arată datele comunicate luni de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Avansul afacerilor din acest sector a fost consemnat datorită creşterilor înregistrate la comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (+50,6%), întreţinerea şi repararea autovehiculelor (+22,9%), comerţul cu autovehicule (+10,4%) şi la comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (+7,3%).

Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul auto, în luna decembrie 2017 comparativ cu luna decembrie 2016, a înregistrat o creştere pe seria brută cu 7,1% datorată creşterilor înregistrate la comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente, întreţinerea şi repararea motocicletelor (+42,7%), activitǎţile de întreţinere şi repararea autovehiculelor (+9,2%), comerţul cu autovehicule (+8,5%) şi la comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (+3,2%).

Comparativ cu luna precedentă, afacerile din comerţul auto au înregistrat o scădere cu 6% datorată scăderilor înregistrate la comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (-17%), comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente, întreţinerea şi repararea motocicletelor (-16,8%) şi la activităţile de întreţinere şi repararea autovehiculelor (-6,1 %). Comerţul cu autovehicule a crescut, în decembrie faţă de noiembrie 2017, cu 0,2%.

În terminologia INS, cifra de afaceri reprezintă veniturile totale înregistrate de către întreprindere în perioada de referinţă, provenite atât din activitatea principală, cât şi din activităţile secundare exercitate de aceasta. Cifra de afaceri nu include TVA şi veniturile din vânzarea sau transferul de mijloace fixe.

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult
Ziarul Financiar
Ziarul Financiar

Comentarii
Inchide