Cum pot fi pedepsiţi părintii care şi-au închis copilul în maşină 2 ore

Autor: Andrei Ştirbu 22 aug. 2014 Știri auto
Cum pot fi pedepsiţi părintii care şi-au închis copilul în maşină 2 ore

Un caz de acum două zile, de părinţi care s-au dus să se răcorească în salină în timp ce bebeluşul de 5 luni era închis în soare, în masina te face să te cutremuri. Cum sunt – inconştienţi? Proşti? Sociopaţi? Şi care ar fi cea mai bună măsură, nu atât pentru a-i pedepsi, ci pentru a te asigura că bebeluşul nu va mai fi pus în pericol şi în viitor: să decadă din drepturile părinteşti? Să fie închişi? Să primească o amendă? Să fie bătuţi ca să le vină mintea la cap, aşa cum a propus cineva?

(despre cât de periculos este să-ţi laşi copilul în maşină, în soare am scris şi noi la începutul verii, în seria de articole „Părinte la volan”)

Povestea, aşa cum a fost relatată pe Facebook de către una dintre persoanele care au participat la salvarea copilului:

20 Aug, Concediu, vizita programata la Salina Turda. Ajungem la intrarea veche in jur de ora 16h 08 min si parcam. Afara 30 de grade si soare puternic. Ne atrage atentia o Doamna (cea din stanga mea cu fetita de mana), care intreba in stanga si in dreapta daca stie cineva cine este cu o masina din parcare unde plange un copil de vreo 2 ore.

Ma indrept spre masina indicata (cea din poza), parcata la soare, fara nici un fel de parasolar sau ceva in geam, unde gasesc un bebelus nu mai mare de 4-5 luni, care plangea de mama foculul, rosu tot, transpirat leoaorca si cu picaturi de apa curgand pe el, tremurand, cu simptome de hipertermie!

Povestea relatată pe larg o găseşti aici

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide