Cum scapi de rugina de pe maşină? Băutura miraculoasă care te scapă şi de sete, şi de rugină [VIDEO]

Autor: Marius Vișan 20 mart. 2017 Știri auto
Cum scapi de rugina de pe maşină? Băutura miraculoasă care te scapă şi de sete, şi de rugină [VIDEO]

La achizitionare unei maşini SH, una din marile problemele care pot apărea este rugina. Rugina este un proces chimic al metalului în contact cu oxigenul. Procesul de oxidare apare după ce straturile de vopsea au fost îndepărtate prin loviture. Netratarea punctelor de rugină are ca rezultat mărirea zonei afectate până la distrugerea completă a elementului de caroserie afectat. Pentru a nu se ajuge într-o situaţie care impune schimbarea elementului iată ce aveţi de făcut.

Eliminarea ruginii cu Cola

Deşi pentru unii poate părea o glumă, sucul acidulat ajută la eliminarea ruginii din zonele afectate. Varianta aceasta este şi cea mai ieftină, respectiv cinci lei pentru doi litri. Ai nevoie doar de o lavetă şi suc, cu care vei freca uşor zona afectată până când punctele de rugină dispar, urmând apoi să efectuezi operaţiunile de grunduire şi vopsire.

Pe piaţă sunt o multitudine de soluţii pentru eliminarea ruginii, însă cele mai eficiente, sigure şi ieftine metode sunt tratarea cu vopsea isonorizantă sau soluţie Nigrin.Pentru a efectua oricare dintre tratamentele amintite anterior, ai nevoie de următoarele scule şi materiale: 

  • Cârpă sau lavetă (2 lei)
  • Degresant (8 lei)
  • Perie de sârmă (3 lei)
  • Mănuşi de cauciuc (2 lei)
  • Pensulă (3 lei)
  • Grund pentru metal (10 lei)
  • Soluţie Nigrin (30 lei)
  • Spray auto cu vopsea (30 lei)
  • Vopsea isonorizantă (35 lei)

Materialele costă cam 120 de lei, ceea ce este un adevărat chilipir pentru a remedia o maşină întreagă, cu porţiuni generoase afectate de rugină. Comparativ, la un service numai manopera pentru o porţiune de aripă costă în jur de 50 de lei. 

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide