Cum şi de unde îţi iei banii când îţi faci praf maşina în groapă?

Autor: Alexandru Banu 30 mart. 2017 Știri auto
Cum şi de unde îţi iei banii când îţi faci praf maşina în groapă?

Tocmai am citit că un englez a primit despăgubiri de 10.000 de lire sterline în Anglia după ce şi-a distrus roţile unui Ferrari 458 într-o groapă şi i-a sărit şi airbag-ul. Conform The Mirror, el a întâmpinat dificultăţi în timpul procesului, avocaţii apărării încercând să motiveze că nu ar trebui să conducă o maşină atât de scumpă pe durmuri publice.

În România, am stat de vorbă cu un reprezentant al uneia dintre cele mai mari societăţi austriece de asigurări şi ne-a spus că mai simplu e să ai asigurare CASCO.  În acel moment, orice şofer care se prezintă cu o pagubă provocată din cauza administratorului drumului, îşi recuperează paguba ca-n orice dosar de daună CASCO. Apoi, societatea de asigurări dă în judecată administratorul drumului. Sigur că, fiind din ce în ce mai multe dosare din această cauză, poliţa CASCO standard nu acoperă daunele din cauza durmurilor proaste. Exist nişte poliţe mai scumpe care prind în ele şi aceste riscuri.

Compania de drumuri a plătit anul trecut aproape 700.000 de lei către societăţile de asigurări pentru astfel de daune. Este o creştere cu aproape 80% comparativ cu 2015, când totalul despăgubirilor plătite numai de Compania Naţională de Drumuri către asigurători a fost de 380.000 de lei. Dosarele intentate de asigurători administratorilor de drumuri sunt de ordinul zecilor în fiecare oraş mare.

Societăţile de asigurare recomandă şoferilor care au poliţe cu asceste riscuri cuprinse să vină rapid la constatare pentru că drumul se poate reabilita şi astfel se pierde dovada pagubei. Totodată, e bine să faceţi poze.

 

 

 

 

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide