Cum sunt încurajaţi samsarii să-şi practice liniştiţi „meseria” – VIDEO

Autor: Marius Vișan 25 mart. 2016 Știri auto
Cum sunt încurajaţi samsarii să-şi practice liniştiţi „meseria” – VIDEO

 


În această perioadă se discută în comisiile de specialitate din Senat un proiect de lege prin care taxa de înmatriculare să se transforme într-un impozit anual ce poate fi plătit şi în rate, informează Digi24.ro.

Aceast proiect încurajează practic comerţul de maşini SH din România, pe o piaţă şi aşa ”sufocată” de rablele. Practic, cei care îşi vor cumpăra o maşină SH, în loc să plătească taxa de înmatriculare odată, taxă care nu este mică deloc pentru maşinile vechi, cumpărătorul o va putea plăti eşalonat, în mai mulţi ani. 

Doar anul trecut în România au intrat aproximativ 250.000 de maşini rulate, sumă de peste trei ori mai mare comparativ cu înmatriculările de maşini noi.

„Vom încuraja în continuare maşinile de 12,14,15 ani şi împărţirea acestui timbru… în loc să o împarţi la opt ani o vom împărţi la 15 ani şi el va plăti mai puţin, iar samsarul va aduce. Atenţie, acel samsar nu plăteşte niciun impozit la stat”, a declarat pentru Digi24.ro Florin Pârvu, proprietarul unei firme care se ocupă de vânzarea de maşini rulate. 

Proiectul aşteaptă avizul comisiilor din Senat, urmând ca apoi să fie discutat şi în Camera Deputaţilor. Printre motivele celor 40 de parlamentari care susţin aceste modificări este şi acela că noua lege ar putea să-i descurajeze pe români să-şi înmatriculeze maşinile în Bulgaria. 


 

 

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Vlad MIRONESCU
Vlad MIRONESCU

Comentarii
Inchide