Cum vor arăta plafoanele maşinilor peste câţiva ani. Honda şi Panasonic dau tonulCei care se îndoiesc de succesul acestei tehnologii ar trebui...

Cum vor arăta plafoanele maşinilor peste câţiva ani. Honda şi Panasonic dau tonul Cum vor arăta plafoanele maşinilor peste câţiva ani. Honda şi Panasonic dau tonul

Gigantul electronic Panasonic a început deja producţia de panouri solare de 180 de waţi, care pot fi montate pe acoperişul unei maşini. Prima maşină care este dotată cu astfel de panouri este Toyota Prius PHEV. 

Anumiţi producători au adaptat tehnologia celulelor solare pentru orice, de la plăci de acoperiş până la corturi şi chiar rucsace, iar acum a venit rândul maşinilor pentru a utiliza această metodă de captare a energiei. 

"Acoperişurile auto au potenţialul de a deveni o piaţă nouă pentru panourile solare", susţine Shingo Okamoto, directorul general Panasonic. 

Cei care se îndoiesc de succesul acestei tehnologii ar trebui să se uite doar la vânzările Toyota din Japonia, unde în luna aprilie a acestui an producătorul a vândut 1.350 de unităţi ale noului Prius PHEV echipat cu panouri solare - aproape 9% din vânzările Prius.

Cel mai nou Prius este prima masina de serie din lume care este echipată cu panouri solare care trimit puterea direct în bateria principală a maşinii.